KNWV

DATUM: 18-9-2001

ZEILEN - Gea Jutjens wint Open Engelse Splash Kampioensschappen



Afgelopen weekend is een groep van 12 Nederlandse Splash zeilers en zeilsters naar Engeland gegaan om daar deel te nemen aan de Open Engelse Splash Kampioensschappen, als begeleiders waren mee Cees Crul, Boudewijn v/d Werf en Roel Wester.

Voor de Nederlanders is het alleen niet een grote overwinning
geworden, maar hebben de 12 zeilers voor de Splash Klasse er met zn allen een geweldige promotie van gemaakt.

Het mag dan ook wel gezegd worden dat de Engelsen zeer onder de indruk waren van wat de Splash wel niet allemaal kan hebben en hoe
voortreffelijk zij zich wel niet, met ook extreme omstandig heden, gedraagt. Ook de manier waarop onze zeilers met de Splash kunnen omgaan waren de Engelsen van onder de indruk.

Zaterdag zijn er drie wedstrijden gevaren met een windje 4, later toenemend tot 5. Al snel zag je dat het zou gaan tussen de
Nederlanders Gea Jutjens, Erwin Veldman, Auke v/d Werf en Stephan Veldman maakten de dienst meestal uit maar ook de anderen zoals Thijs Moens, Jelle Jutjens, Michiel v/d Meulen, Jessica Crul Rozan Gilles, Jaculine Speet, Friso Wempe en Rozan Gilles streden mee voorin.

Na de eerste drie wedstrijden was het al duidelijk dat het ging tussen Gea Jutjens, Auke v/d Werf, Stephan Veldman en Erwin Veldman, maar Erwin viel terug door een protest dat hij verloor van een Engelsman.

Zondagmorgen aangekomen op de haven waaide het hard en er kwam een uitstel van 2 uur, ondertussen had de wedstrijdleider rond gevraagd: Wat willen jullie nu. Er kwam uit de monden van onze zeilers maar één antwoord zeilen dus gingen wij om 13:00 uur van start met windkracht 7. Vanaf de start nam Gea Jutjens de leiding en stond deze niet meer af. Wat Auke en Erwin ook ondernamen, Gea was niet te houden en werd eerste.

Ondertussen was de wind aangewakkerd tot 7.5, maar ze gingen door en weer vanuit de start nam Gea de leiding, maar na de gijp boei op weg naar de onderboei sloeg ze om en kwam ze even op de zesde plaats te liggen. Auke won en Gea vocht zich terug naar een vierde plaats, Stephan werd derde en Erwin vierde.

Wat de Nederlandse zeilers in deze twee wedstrijden hebben laten zien aan boothandeling, met zulke harde wind, bij de gijp boei heeft zeer grote indruk gemaakt. De Nederlandse zeilers namen namelijk de onderboei of er niets aan de hand was.

Gea van harte met het behalen van de Engelse titel! De manier waarop jij dit hebt gedaan is geweldig, als wij dan later horen dat je al voor de start op zondag met een klap, de giek tegen je arm hebt gehad en wij weten wat de gevolgen daarvan waren en dan toch nog twee zulke geweldige wedstrijden varen dat duid op karakter.

Ook de andere zeilers wil ik allemaal een pluim geven voor de manier waarop zij hebben laten zien wat zeilen is en wat doorzetten is en van ons als begeleiders mag je weten: Met zon groep sporters, daar wil je elk weekend wel mee weg.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl