Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

dinsdagmiddag 18 september 2001
15:17 dinsdag 18 september 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

HOOGEVEEN

Bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Parmentierstraat in Hoogeveen is maandagnacht een witte Daihatsu personenauto gestolen. De auto stond achter het bedrijf. De sleutel van de auto is gestolen uit een kastje in het bedrijf. Om binnen te komen is een zijdeur met fors geweld opengebroken.

PATERSWOLDE

Aan de Goudsbloemweg in Paterswolde is maandagnacht een radio/cd speler uit een geparkeerde auto gestolen. Het lijkt erop dat de auto met een strip is opengemaakt.
Bij de portierstijl waren krassporen zichtbaar.

ASSEN

Bij een garagebedrijf aan de Industrieweg in Assen hebben onbekenden maandagnacht vier wieldoppen gestolen van een Citroen personenauto. De auto stond buiten geparkeerd aan de kant van de Industrieweg.

ASSEN

Uit een drietal in aanbouw zijnde woningen aan de Esakkers in Assen zijn maandagnacht de CV ketels gestolen. De ketels zijn gedemonteerd zonder verder schade aan te richten. De technische recherche van de politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

MEPPEL

Vernielers van de lift op het parkeerdek van winkelcentrum De Swaenenborgh in Meppel hebben afgelopen vrijdag met vuur gespeeld. Dat werd duidelijk toen een grootwinkelbedrijf als beheerder en eigenaar van de lift maandag aangifte deed van vernieling en het spuiten van graffiti in het centrum.
De vernielers zijn via het ontsnappingsluik op de liftkooi geklommen. Daar is een schakelmechanisme vernield en zijn stroomkabels losgetrokken. Volgens de eigenaar was de kans voor elektrocutie niet gering. Op de kabels stond 380 volt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe