Gemeente Groningen

12
SEP
16.06

Persbericht

Omvangrijke onderhoudsactie op stapel
11-09-2001

Wethouder René Paas nodigt alle Stadjers uit hun mening te geven over de concrete invulling van de Actie Schoon, Heel, Veilig. Bij deze omvangrijke actie worden het komende jaar ruim 150 straten buiten de diepenring stevig aangepakt. Maar welke straten precies? De gemeente wil de plannen daarvoor met de bewoners bespreken. Daarvoor organiseert de gemeente een Inloopmarkt op dinsdagavond 18 september van 20.00-22.30 uur in gebouw Freia, Radesingel 50.

Extra onderhoud voor 150 straten
De Actie Schoon, Heel, Veilig is een aanvulling op het reguliere onderhoud waarvoor het komende jaar meer dan 10 miljoen gulden beschikbaar is. Inwoners van de stad kunnen op de Inloopmarkt van dinsdagavond 18 september aangeven welke straten onderhanden genomen moeten worden. Stadjers kennen hun buurt immers het beste en weten welke straten het extra onderhoud het hardst nodig hebben. De resultaten van de Inloopmarkt worden gebruikt bij de concrete invulling van de actie Schoon, Heel, Veilig. Wethouder Paas benadrukt dat alle belangstellenden van harte welkom zijn tijdens de Inloopmarkt. Aanmelden kan via telefoonnummer (050) 367 86 87.

Actie Schoon, Heel, Veilig
Uit onderzoek waaronder het meest recente leefbaarheidsonderzoek - blijkt dat een aantrekkelijke woonomgeving hoog staat op het verlanglijstje van de Stadjers. Groningen ziet er op sommige plekken echter wat onverzorgd uit. Losliggende tegels, verzakkingen of boomwortels kunnen soms zelfs gevaarlijk zijn. Daarom worden het komende jaar in ruim 150 straten buiten de diepenring onkruid en zwerfvuil verwijderd, fietsrekken geplaatst of vervangen, obstakels verwijderd en/of nieuwe bestrating aangebracht op plekken waar dat hard nodig is. De Actie Schoon, Heel ,Veilig richt zich heel nadrukkelijk op fysieke zaken als boomwortels, verzakkingen en obstakels die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.

Duurzame oplossingen
De Actie Schoon, Heel, Veilig levert een bijdrage aan een schoner straatbeeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van oplossingen die structureel zorgen voor een schonere aanblik. Zo onderzoekt de gemeente bijvoorbeeld of het mogelijk is om tegels te laten maken die precies passen om de voet van lantaarnpalen. De randen worden vervolgens opgevuld met kit of mortel. Op die manier wordt onkruidgroei op die plekken vermeden.