Ingezonden persbericht

Ubizen breidt productondersteuning van haar OnlineGuardian, Managed Security Solutions, verder uit
Nu nog meer producten op afstand te monitoren en managen in Ubizens 'Security Operation Center'

Mijdrecht, 18 september 2001 - Ubizen, (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), wereldwijde leverancier van e-Security-oplossingen, heeft haar OnlineGuardian Managed Security Services uitgebreid met de ondersteuning van verschillende CheckPoint- en Cisco-producten. Met OnlineGuardian beheert en monitort Ubizen vanuit drie centra momenteel meer dan 2000 beveiligingscomponenten van meer dan 35, vaak multi-nationale, bedrijven verspreid over de wereld.
Het OnlineGuardian-systeem wordt gehanteerd door een team van beveiligingsspecialisten die 24 uur per dag, zeven dagen per week, infrastructuren en applicaties pro-actief monitoren en beheren.

De productreeksen die Ubizen OnlineGuardian al ondersteunt, worden uitgebreid met Cisco Secure IDS, Cisco Pix 501, Next Generation CheckPoint Firewall-1. Daarnaast kunnen beveiligingoplossingen die op een Windows 2000-platform draaien, worden gemonitord en beheerd. "OnlineGuardian kan elke combinatie van infrastructuurbeveilingsproducten en
-platformen monitoren en beheren, ongeacht de leverancier of het product. Dit maakt OnlineGuardian zeer gewild in de markt voor managed security-services op afstand", zegt Allen Carey, Senior Research Analyst van International Data Corporation. "Door de flexibiliteit kunnen bedrijven infrastructuurproducten en platformen vervangen of verwisselen zonder zich zorgen te hoeven maken of hun managed security-leverancier nog steeds een volledige beveiliging kan blijven bieden."

Met OnlineGuardian monitort en beheert Ubizen e-Security-oplossingen, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar pro-actief en op afstand. Een en ander gebeurt vanuit drie Security Operations Center (SOC) in de Verenigde Staten en Europa door een team van Ubizen-specialisten. Deze schaalbare oplossing biedt klanten uitgebreide mogelijkheden, van Vulnerability Assessment Monitoring en Log Analysis tot Firewall-beheer en Network Intrusion Detection Monitoring. Het Ubizen-softwaresysteem SEAM analyseert en legt verbanden tussen logbestanden, verzamelt data van diverse beveiligingsapparaten en categoriseert en wijst prioriteiten toe voor de analyse van gebeurtenissen. Dit alles vindt plaats via een beveiligde verbinding met privélijnen of een VPN tussen de locatie en de Security Managed Centers van Ubizen.

"Grote ondernemingen gebruiken vaak verschillende types firewalls en/of andere beveiligingscomponenten om hun systemen te beschermen", zegt Christophe Huygens, Chief Technical Officer en medeoprichter van Ubizen Inc. "Omdat technologie continu in ontwikkeling is, zetten bedrijven verschillende producten in om in alle beveiligingsbehoeften te voorzien. OnlineGuardian is leverancieronafhankelijk en biedt bedrijven met uiteenlopende producten van diverse leveranciers betrouwbare managed security."

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van e-security-oplossingen waarmee bedrijven op een veilige manier on line zaken kunnen doen. De productfamilie Ubizen MultiSecure® voorziet in veilige e-business-transacties en toegang tot webportals. Ubizen OnlineGuardian®, de productfamilie van Managed Security Services, biedt pro-actieve controle van netwerken, 24 uur per dag en zeven dagen per week. De uitgebreide kennis van Ubizen op beveiligingsgebied is beschikbaar via het Security Intelligence Lab van Ubizen, waar informatie over producten, virussen en beveiligingsrisico's wordt verzameld. Deze informatie wordt door Ubizen beschikbaar gesteld via de portal-site www.securitywatch.com. Ubizen heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië en is dubbel genoteerd aan de Nasdaq Europe (UBIZ) en de Euronext (UBI). In Nederland is Ubizen actief vanuit haar kantoor in Mijdrecht. Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com