Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

dinsdagmorgen 18 september 2001
10:48 dinsdag 18 september 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

KLAZIENAVEEN

Een 16 jarige jongen uit Klazienaveen heeft maandagnacht een proces verbaal gekregen van de politie nadat hij onder invloed en met de auto van zijn moeder op de Mosweg in zijn woonplaats van de weg was geraakt. De auto belandde , zon veertig meter van de rijbaan, in een tuin. De auto en de tuin raakten beschadigd; de bestuurder bleef ongedeerd. De jongen die volgens de ademanalyse met ongeveer 0,8 promille achter het stuur had gezeten, verklaarde dat hij er stiekem met mas auto vandoor was gegaan.

EMMEN

Een 17 jarige bromfietsster uit Meppen is dinsdagmorgen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Hij is op de Hondsrugweg in Emmen aangereden door een auto, bestuurd door een 46 jarige man uit Emmen. Die reed vanaf het Holdertplein de Hondsrugweg op en verklaarde dat hij de op de voorrangsweg rijdende bromfietsster niet had gezien.

SMILDE

Een 20 jarige bromfietser uit Bovensmilde is maandagmiddag met schaafwonden en blauwe plekken over zn hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man is op het fietspad langs de Rijksweg in Smilde aangereden door een linksaf slaande auto, bestuurd door een 39 jarige man uit Gouda. De bromfietser reed vervolgens op een veldkei en belandde uiteindelijk in een tuin. De automobilist mankeerde niets.

KLAZIENAVEEN

De auto van een 56 jarige automobilist uit Emmen raakte maandagmiddag zo zwaar beschadigd dat de politie het kenteken heeft ingenomen. De man was op de kruising Kazerneweg / Planeet in Klazienaveen aangereden door de 22 jarige bestuurder van een vrachtauto met oplegger uit Hoogenweg. De Emmenaar is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis gebracht maar kon na behandeling weer naar huis.

MEPPEL

De politie van Meppel heeft maandag een 42 jarige man uit Meppel aangehouden die heeft bekend dat hij vanaf maart van dit jaar zeker vijf fietsen heeft gestolen in Meppel. De man liep tegen de lamp toen de vader van een van de aangeefsters de fiets van zijn dochter te koop zag staan bij een fietsenhandelaar in Meppel. Uit diens registratie kwam de naam van de vermoedelijke dief boven water. De verdachte verklaarde dat hij de opbrengst van de fietsen nodig had om de voorzien in zijn dagelijkse portie bruin. De man is in verzekering gesteld.

EEXTERVEENSCHE KANAAL

De politie onderzoekt twee pogingen tot inbraak in woningen aan de Semsstraat in Eexterveensche Kanaal en de Greveling in Annerveensche Kanaal
De bewoners meldden de pogingen maandagmiddag bij de politie. In beide gevallen is geprobeerd om tijdens de afwezigheid van de bewoners een achterdeur met geweld open te breken.

NIEUW BUINEN

Bij een inbraak in een woning aan de Chrysantstraat in Nieuw Buinen zijn maandag twee mobiele telefoons en een videorecorder gestolen. Om binnen te komen is de achterdeur van de woning opengebroken.

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft maandagavond op verzoek van de spoorwegpolitie twee treinreizigers van 32 en 35 jaar uit Meppel aangehouden. Ze zouden op het station van Meppel een vrouw hebben bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens zouden ze ook de machinist van hebben bedreigd. Die heeft ze op het station Hoogeveen uit de trein gezet. Na enig zoeken werd het tweetal in de buurt van het station aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. Bij hun fouillering is geen vuurwapen, of iets wat daar op leek, aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet door de spoorwegpolitie.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe