Carros

Gratis Opel-winterplancontrole biedt meer zekerheid

VEILIGHEID VOOR ALLES

(18 september 2001)

Al vele jaren maakt de Opel Winterplan controle een zeer gewaardeerd onderdeel uit van het uitgebreide servicepakket dat de Opel-dealer zijn klanten aanbiedt. Vele honderdduizenden consumenten hebben er in de loop van de tijd van geprofiteerd en brengen jaarlijks trouw een kort bezoek aan hun dealerwerkplaats. Voor ze met hun auto de herfst en winter ingaan, wordt die op een groot aantal cruciale technische aspecten gecheckt. Ook kort voor de wintersportvakantie laat menigeen voor alle zekerheid deze gratis controlebeurt uitvoeren. Dat kan overigens tot
1 februari 2002. Veiligheid gaat immers voor alles.

Het aanbod van de dealer gaat zelfs nog een flinke stap verder. Wie nóg meer zekerheid wil hebben dat het koude jaargetijde zonder onaangename verrassingen voorbij zal gaan, kan na het uitvoeren van de gratis Opel Winterplan controle voor een klein bedrag van 16 Euro (fl. 35,26) inclusief BTW een speciaal garantiecertificaat aanschaffen. Wanneer alle geïnspecteerde onderdelen in orde zijn bevonden, of eventueel alsnog door de dealer in topconditie zijn gebracht, garandeert het betreffende Winterplan certificaat dat de Opel-rijder niet voor onverwachte kosten komt te staan. Mochten onverhoopt toch defecten optreden aan de betreffende systemen, dan worden deze door Opel zonder kosten gerepareerd. De garantieperiode loopt overigens door tot eind maart 2002. Door de bril van de automobilist gezien is dat overduidelijk een heel veilig idee. Alleen in de afgelopen winter besloten al ruim 60.000 klanten om het certificaat in hun handschoenenkastje te leggen!

Ook dit jaar biedt Opel de traditionele extra zekerheid en veiligheid in herfst en winter. In het koude jaargetijde verdienen aspecten als de banden, het hele koel- en verwarmingssysteem, de accu en bijvoorbeeld de diverse vloeistofreservoirs om voor de hand liggende redenen best een beetje extra aandacht. Juist in herfst en winter heeft de auto het door invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld extreme kou, pekel en sneeuw op de weg extra zwaar te verduren.

Zelfs de meest perfect onderhouden auto kan - om maar eens een voorbeeld te noemen - door domme pech een beschadiging aan de koelradiateur oplopen. Kortom: veiligheid voor alles. De gratis Opel Winterplan controle bestrijkt een zeer uitgebreid gebied. Naast een visuele inspectie van zaken als de banden (extra service van de vakman) richt de inspectie zich specifiek op de meest wintergevoelige onderdelen. Elf in totaal.

Denk aan de accu (die in de winter enorm zwaar wordt belast) en de ventilatorriem, maar ook het hele koelsysteem, de radiateur van de motor met bijbehorende dop, de kachelradiateur, de diverse slangen en afdichtingen onder de motorkap, de waterpomp, de thermostaat (die de koeltemperatuur regelt), het expansievat en vanzelfsprekend de koelvloeistof zelf.

Het geheel moet minstens bestand zijn tegen temperaturen van min 20 graden Celsius en vergis u niet: ook in ons land kan het onder invloed van een snijdende wind best zo koud worden. In het buitenland kun je zéker maar beter een ruime veiligheidsmarge nemen. Letterlijk en figuurlijk in dit geval.

Alles bij elkaar opgeteld, geeft het Opel Winterplan certificaat dus de warme zekerheid dat je de winter zonder technische problemen door zult komen. En mocht zich onverhoopt toch een calamiteit aan de gecheckte onderdelen voordoen, dan wordt dat onderdeel kosteloos gerepareerd. Met andere woorden: Opel staat er borg voor dat de consument zorgeloos de winter doorkomt. Voor een bedrag waarvoor je het eigenlijk niet kunt laten!

Overigens is het bezoek aan de dealer meteen een mooie gelegenheid om
- terwijl de auto wordt gecheckt - eens te kijken naar het assortiment comfort- en veiligheidsverhogende accessoires voor de wintermaanden dat Opel aanbiedt. Denk aan sneeuw- en ijswerende middelen, ruitenkrabbers, doekjes om een beslagen raam schoon te maken, maar bijvoorbeeld ook winterbanden en sneeuwkettingen. In veel sneeuwrijke landen moeten die laatste overigens verplicht aan boord zijn. Voorgenoemde artikelen tezamen vormen gecombineerd het Opel-winterpakket. Tegen betaling van slechts 6 Euro (fl. 13,22) een nog grotere voorbereiding op een strenge winter. Het spreekt voor zich dat de Opel-dealer daarvoor maatwerk oplossingen in huis heeft. Voor een perfecte afstemming met een Opel-dealer bij u in de buurt regelt u gratis een afspraak via de Opel-dealer directlijn, 0800-1410.