Carros

IAA-HIGHLIGHT: Bentley Arnage Long Wheelbase

Een bloedsnel luxueus kantoor

(18 september 2001)

De Bentley Arnage Long Wheelbase is speciaal ontworpen voor de I.A.A. te Frankfurt. Deze handgebouwde Bentley herbergt een compleet mobiel kantoor en voor de ontspanning zelfs een Sony Playstation.

Het meest opvallende is de enorme middenconsole in de exclusieve Long Wheelbase. Hierin bevinden zich onder andere twee opklapbare schrijftafeltjes, een ruimte voor het opbergen van de mobiele telefoon en de afstandsbediening van alle multimediasystemen. Uit de voorstoelen kunnen twee LCD-monitoren tevoorschijn worden gehaald waarop zowel een tv als een dvd-speler zijn aangesloten. In de linkerstoel zit zelfs nog een Sony Playstation, terwijl de rechtervoorstoel voor de meer serieuze doeleinden kan worden gebruikt, aangezien daar een Sony VAIO-notebook in is verwerkt.

De motor die in dit paradepaard van Bentley ligt is een 6,8-liter V8. Deze levert een vermogen van 400 pk / 298 kW en een koppel van 835 Nm bij 2.100 tp/min. Deze V8 zorgt ervoor, dat de 2.655 kilogram wegende Arnage Long Wheelbase, in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert en een topsnelheid heeft van 250 km/h.