Politiebericht Venlo 18-09-2001
Mediaberichten 18 september (11.30 uur)

Weert verdachte van inbraak aangehouden

WEERT De politie heeft maandagavond een 23-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan De Graspieper. Daar is afgelopen vrijdag in een flat ingebroken door de ruiten van de balkondeuren in te slaan. Binnen werden enkele flessen wijn en wat electro spullen gestolen van de 30-jarige bewoner. Uit het onderzoek van de politie werd duidelijk dat de nu aangehouden man daarvan de verdachte was. De man is aangehouden in een woning aan de Meijerijstraat. Omdat hij wel thuis was maar niet open wilde doen, is door de politie de voordeur opengebroken. In de woning zijn verschillende gestolen goederen terug gevonden. De man is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten.

Tegelen verdachte van inbraak aangehouden

TEGELEN De politie heeft dinsdagmorgen een 17-jarige jongeman uit Tegelen in zijn ouderlijke woning aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Veldstraat. De verdachte is een bekende van de familie en wist hoe hij in de woning moest komen. Tijdens afwezigheid van de bewoners, afgelopen week, nam hij kleine geldbedragen, computerspellen en mobiele telefoons weg. De jongeman is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten.

Belfeld 153 bekeuringen bij snelheidscontrole

BELFELD Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg Zuid heeft de politie maandagmiddag 153 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u uur. De hoogste snelheid van de 1066 voorbijgangers was 85 km/u. Die snelheid levert een bekeuring op van fl. 400,-.

Beegden verkeersgewonde

BEEGDEN Een 50-jarige vrouw uit Heel is maandagmiddag gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom reed. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw kwam op de Kanaalweg door onbekende oorzaak met haar wielen in de berm en botste daar tegen een boom. Zij hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Roermond onverzekerde auto in beslag genomen

ROERMOND De politie heeft maandagmiddag op de Bredeweg de auto van een 52-jarige man uit Roermond in beslag genomen. De auto bleek niet verzekerd en niet meer APK gekeurd. De man kreeg een bekeuring van fl. 180,- omdat de auto niet meer gekeurd was en er is proces-verbaal opgemaakt wegens het gebrek aan een verzekering.

Heijen verkeersgewonden

HEIJEN Een 30-jarige man uit Dortmund is maandagavond gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen boom reed. Het slachtoffer is samen met een 24-jarige plaatsgenoot naar het ziekenhuis gebracht. De man kwam op de Brem met de rechterwielen van zijn auto in de berm, corrigeerde naar links en schoor vervolgens de linkerberm in. Ook daar kon hij weer uitkomen, maar de correctie was zo sterk dat hij in de rechterberm tegen een boom botste. Beide slachtoffers hoefden niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.