BYTON DISTRIBUTED MEDIA

BYTON: SOFTWARE SUCCES op de WERELDWIJDE INTERNETMARKT

Hilversum, 18 september 2001. Byton Distributed Media BV is door het Amerikaanse bedrijf WeatherPlus uitgekozen als technologie partner voor het internationaal distribueren van beeld, geluid en tekst voor televisie via het internet. Byton is gekozen vanwege haar innovatieve softwareproduct, Distributed Media Platform(r) (DMP). WeatherPlus exploiteert lokale en landelijke televisiekanalen met weer en verkeer informatie in diverse landen. Nog voor het einde van dit jaar wil WeatherPlus televisiekanalen opstarten in Duitsland en Engeland, volledig bestuurd door DMP. Aansluitend worden televisiekanalen in België, Zwitserland en Italië gelanceerd.

Uniek product in de content distributie markt
Na een proefperiode van bijna twee jaar introduceerde Byton medio vorig jaar het softwareproduct Distributed Media Platform(r) (DMP). Het behoort tot de nieuwste generatie software voor content-eigenaren uit bijvoorbeeld de media- en uitgeverswereld.

DMP verzamelt content, verrijkt het en herschikt dit volautomatisch. Vervolgens kan deze content in een groot scala mediaformaten automatisch worden gedistribueerd langs velerlei transportmedia. Er is op dit moment geen product op de markt dat vergelijkbare functionaliteiten biedt.

DMP is gebaseerd op open internettechnologieën en bestaat uit een coherente verzameling services die door middel van HTTP en XML met elkaar communiceren en die via een internetbrowser universeel benaderbaar is. DMP is besturingssysteem onafhankelijk ontwikkeld, maar sluit optimaal aan bij Microsofts .NET omgeving.

ANP Radio bijvoorbeeld heeft DMP in gebruik voor creatie en automatische distributie van audionieuws. Het systeem voorziet tegelijkertijd telefonische nieuwsdiensten, websites en andere informatiedragers van (audio)nieuws. DMP ondersteunt elk huidig en toekomstig mediaformaat zoals audio, tekst, graphics, video alsmede combinaties daarvan.

De content wordt op maat gesneden en gedistribueerd op basis van het opgegeven afnemersprofiel. Content wordt éénmalig gepubliceerd en kan vervolgens vele malen in verschillende formaten worden gedistribueerd: 'Publish Once, Distribute Many.'

DMP biedt content-eigenaren nieuwe businessopportunities. Door inzet van DMP kan nu aan meerdere partijen via meerdere kanalen content verrijkt en geleverd worden volgens vooraf opgegeven businessrules en in factureerbare eenheden.

Byton verwacht dat DMP de potentie heeft om uit te groeien tot de killer applicatie voor contentdistributie, contentverrrijking en breedband internet behoeften.

EINDE PERSBERICHT
Over Byton :
Byton gevestigd in Hilversum is actief in de internet- en audiowereld sinds 1990. Het multimedia bedrijf ontwikkelt ICT architectuur, biedt consultancy diensten, full service internetdiensten en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van contentverrijkings- en contentdistributie softwareproducten.