ANGO

Angostoel vernieuwd

Persbericht 12 september 2001

ANGO-Stoel vernieuwd

De 50+beurs in de Jaarbeurs in Utrecht kent een primeur. Tijdens de beurs, die woensdag 19 september begint, kunnen mensen die slecht ter been zijn voor het eerst de nieuwe ANGO-stoel lenen. Het uitleenpunt van de nieuwe ANGO-stoel is te vinden bij de hoofdgang van de 50+Beurs. De opvolger van het traditionele model dat nu in gebruik is, werd de afgelopen jaren in samenwerking met de firma Revab ontwikkeld.
De ANGO, de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, komt op voor de belangen van mensen met een functiebeperking. Zij zorgt ervoor dat mensen met een handicap of ziekte volwaardig deel kunnen nemen in het leven van alledag. ANGO doet dit vanuit de praktijkervaring van de leden door te informeren, adviseren en door individuele en collectieve belangenbehartiging.
ANGO kent diverse projecten. Een ervan is de ANGO-stoel. De eenvoudige duwrolstoel in een frisse blauwe kleur, kan worden gebruikt door alle mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn.
ANGO-stoelen staan al op ruim 350 locaties in Nederland. U moet hierbij denken aan musea, parkeergarages, dierenparken en kerken. Bezoekers van die locaties kunnen een stoel de hele dag gebruiken. Meestal zit er een muntslot aan de stoelen. Als de stoel wordt teruggebracht krijgt men, net als bij een winkelwagentje, het geld weer terug. In kerken en musea worden de stoelen doorgaans zonder muntslot ter beschikking gesteld.
De nieuwe compacte ANGO-stoel die bezoekers van de 50+beurs in Utrecht voor het eerst gratis kunnen lenen, is fraai van uiterlijk en overal en altijd inzetbaar. Dankzij de kunststof zitkuip, het degelijk gespoten frame en de lekvrije banden is de stoel jarenlang onderhoudsvrij te gebruiken. Naast de betere zit en een trappijp voor optimaal gebruiksgemak bij het nemen van drempels valt het nieuwe remsysteem op. De remmen werken automatisch zodra de duwer de rolstoel loslaat.