Gemeente Leiden

De stad door kunstenaarsogen

Wat zijn de mooiste of de juist de lelijkste plekken in de stad? De tentoonstelling 'Beelden van de stad' laat de visie van Leidse kunstenaars zien.

CULTUUR EN EDUCATIE - Het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) gaf in samenwerking met het Leids Kunstenaarsplatform kunstenaars de kans om de mooiste plekken van de stad te laten zien, of juist de lelijkste. De deelnemers konden daarnaast ook zelf iemand uitnodigen die een beeldende visie op 'hun stad' geeft, bijvoorbeeld een collega-kunstenaar, schrijver, vormgever of buurtbewoner. Die uitnodiging resulteerde uiteindelijk in een verzameling van 35 beelden van de stad. De tentoonstelling, die gratis toegankelijk is, bestaat uit schilderijen, collages en beelden met daarnaast steeds foto's van de gekozen locatie. Aan de tentoonstelling werkte onder andere Christiaan van Tol, Joke Elzinga, Jan Kleingeld en Resi van der Ploeg mee. 'Beelden van de stad' is van 19 september tot en met 21 oktober te bekijken bij het CBK aan de Hooglandse Kerkgracht 19.

De zonnebloemen staan er nog even. In de tussentijd inspireerde het park Cronesteyn een van de kunstenaars voor de tentoonstelling 'Beelden van de stad'. Foto: Wim van Noort.