Gemeente Weerselo

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voornemen wijziging beleidsregels inwoning

In het buitengebied is het in bepaalde gevallen mogelijk de woning te vergroten ten behoeve van inwoning. urgemeester en wethouders kunnen daarvoor vrijstelling verlenen van de voorschriften van het bestemmings-plan Buitengebied. Met toepassing van deze vrijstelling kan vervolgens bouwvergunning worden verleend. Verzoeken om vrijstelling worden getoetst aan daarvoor opgestelde criteria. Vanwege de herindeling zijn wij voornemens dit vrijstellingenbeleid te herzien en te laten gelden voor het buitengebied van de gehele gemeente. Het voorgenomen beleid luidt als volgt:


* er moet sprake zijn van een ouder-kind relatie danwel, ingeval van kinderloze of alleenstaande ouderen, van een zorgrelatie (mantelzorg);

* inwoning vormt geen aanleiding medewerking te verlenen aan toename van het aantal inritten tot het perceel;

* de bruto-inhoud van de woning met inwoning mag max. 700 m³ bedragen; deze inhoud wordt bepaald door de buitenwerkse gevelvlakken en de bovenzijde van de dakconstructie;
* er mag slechts sprake zijn van één voordeur die als zodanig visueel is te onderscheiden;

* achter de voordeur bevindt zich de centrale hal van waaruit beide woonkamers of woonkeukens bereikbaar zijn zonder dat door bijv. een slaapkamer, badkamer, toilet of bergruimte behoeft te worden gegaan;

* er is slechts één trap toegestaan voor het bereiken van de verdieping;

* de trap dient te worden geplaatst in de centrale hal;
* aangebouwde bijgebouwen moeten ruimtelijk ondergeschikt zijn aan het hoofdgebouw;

* ruimten boven aangebouwde bijgebouwen mogen slechts als zolderruimte worden gebruikt;

Het voorgenomen nieuwe vrijstellingenbeleid ligt met ingang van 20 september 2001 gedurende 2 weken ter inzage bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo. Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk zienswijzen indienen bij Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Na afloop van de periode van ter inzage legging zal het gewijzigde beleid worden vastgesteld.

Voorbereidingsbesluit
Aanleg fietspad Vasserweg Met ingang van 20 september 2001 ligt bij de cluster Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo, voor een ieder ter inzage het raadsbesluit van 5 juli 2001 waarbij wordt verklaard dat voor het tracé van het aan te leggen fietspad langs de Vasserweg, voorzover gelegen op het grondgebied van de voormalige gemeente Ootmarsum, een bestemmingsplan wordt voorbereid.
Tevens ligt ter inzage het plan voor aanleg van een fietspad langs de gehele Vasserweg tot de gemeentegrens met Tubbergen. Dit plan omvat een vrijliggend enkelzijdig fietspad buiten de bebouwde kom (in twee richtingen te berijden) en een dubbelzijdig fietspad binnen de bebouwde kom van Ootmarsum. Het is de bedoeling voor de aanleg van dit fietspad met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Vanaf 20 september 2001 kan een ieder gedurende een periode van vier weken zijn zienswijze omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Terinzagelegging Bestemmingsplannen Met ingang van 20 september ligt het voorontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied (voormalige) gemeente Weerselo, 38e partiële herziening retentievijver Oude Vliegveldweg - Sniedersveldweg" gedurende vier weken op de locatie Weerselo, cluster Ruimte, taakveld Ruimtelijke Ordening, voor een ieder terinzage. Dit plan voorziet in de aanleg van een retentievijver gelegen op de hoek van de Oude Vliegveldweg en de Sniedersveldweg te Deurningen.

Onherroepelijk geworden bestemmingsplannen Bestemmingsplan De Mors IV onherroepelijk Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan De Mors IV, vastgesteld bij besluit van de raad van de vroegere gemeente Ootmarsum van 22 juli 1999, onherroepelijk is geworden.
Het plan voorziet in de realisering van een bedrijventerrein in Ootmarsum, welk terrein globaal is gelegen tussen De Mors en de Wiemselweg.
Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage op het taakveld ruimtelijke ordening van de locatie Weerselo (geopend van 8.30 tot 12.30 uur; buiten deze uren uitsluitend op afspraak).

Vaststelling bestemmingsplan Vaststelling 39e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Met ingang van 20 september 2001 ligt gedurende vier weken voor een ieder bij het taakveld ruimtelijke ordening ter inzage het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 september 2001 vastgestelde bestemmingsplan "39e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied" van voorheen de gemeente Weerselo. De herziening houdt verband met het plan om de percelen Roepenbeltweg 3 en Roepenbeltweg 5 te Rossum met resp. de bestemming 'woondoeleinden' en 'agrarisch gebied met agrarisch bouwperceel' overeenkomstig de eigendomssituatie aan te passen in verband met de herbouw van een carport annex schuur op beide percelen. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder, die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belang-hebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, schriftelijk zijn of haar bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Vrijstellingen op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en van bestemmingsvoorschriften De volgende verzoeken om vrijstelling ex artikel 19 van de Wet op de ruimtelijke Ordening zijn ingekomen:


* Molendijk 14 in Denekamp: Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van het bebouwingspercentage;
* Hunenborgseweg 10 in Tilligte: Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de goothoogte.

Deze vrijstellingsverzoeken liggen met ingang van 20-9-2001 gedurende veertien dagen ter inzage bij het Taakveld bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bezwaren tegen het verlenen van de vrijstelling indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.