Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

woensdagmorgen 19 september 2001
10:31 woensdag 19 september 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

MEPPEL

Een kledingzaak in de Kruisstraat in Meppel is vorige week vrijdag het slachtoffer geworden van een geraffineerde wisseltruc. Bij het opmaken van de kassa kwam een tekort aan het licht van 350 gulden. De truc is uitgevoerd door een man en een vrouw die bij de kassa voor 25 gulden kleding afrekenden. De man betaalde met honderd gulden en vroeg de caissiere in gebrekkig Engels of hij het wisselgeld terug kon krijgen in biljetten met daarop het cijfer 20. Ondertussen werd ze afgeleid door de vrouw die haar in een vreemde taal allerlei dingen vroeg. Kennelijk heeft de man kans gezien om 14 biljetten van 25 gulden in zijn zakken te laten verdwijnen.
De man wordt omschreven als klein; ongeveer 1.70 meter, hij heeft een licht getinte huidskleur, zwart golvend haar en zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 45 jaar. Van de vrouw is alleen bekend dat ze lang zwart haar had.

KOEKANGE

De politie heeft dinsdagmorgen op de Hoogeveenseweg in Koekange een 38 jarige man uit De Wijk aangehouden op verdenking van diefstal van lege flessen. De agenten zagen de man fietsen met een grote dekbedhoes op de rug. Die bleek bij inspectie gevuld lege flessen. De man, die bij de politie niet onbekend was, gaf onmiddellijk toe dat hij de flessen had gestolen bij een winkel in de Dorpsstraat in Koekange. Bij controle bleek verder dat hij op een gestolen fiets reed. De man verklaarde dat hij de fiets had gekocht van de 42 jarige man die maandag in Meppel was aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

TYNAARLO

Bij een inbraak in een woning aan De Waterkant in Tynaarlo is dinsdagavond tijdens de afwezigheid van de bewoners een Audi personenauto gestolen. Verder is een aantal kasten doorzocht. Men kon de Audi meenemen nadat in de woning de reservesleutels waren gevonden. Men is de woning binnengekomen na het inslaan van een ruit.

KLAZIENAVEEN

Tot nu toe onbekende inbrekers hebben dinsdag op klaarlichte dag onder meer een geldkistje gestolen uit een woning aan de Meridiaan in Klazienaveen. Het viel de bewoners thuiskomst op dat er twee ramen open stonden waarvan ze zeker wisten dat ze die voor hun vertrek hadden afgesloten. De technische recherche van de politie stelt een sporenonderzoek in.

COEVORDEN

Een 36 jarige inwoonster van een flat aan de Drostenstraat in Coevorden werd dinsdagmiddag bij thuiskomst geconfronteerd met een enorme ravage in haar woning. Inbrekers hadden het hele huis doorzocht. De aangeefster kon nog niet precies vertellen wat er weg was. Men is de woning binnengekomen na het intikken van een ruit aan de balkonzijde van de flat.

HOOGEVEEN

De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 41 jarige automobilist uit Hoogeveen. De man werd op de Piet Soerstraat in zijn woonplaats betrapt met 1,8 promille alcohol. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en mag zich op 17 december voor de rechtbank verantwoorden.

BORGER

Een 75 jarige inwoner van Oosterhout is dinsdagmiddag met mogelijk nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zat als passagier in de auto bij zijn 71 jarige vrouw toen die op de kruising N34 / N374 bij Borger in botsing kwam met een auto, bestuurd door een 28 jarige man uit Emmen. Volgens de vrouw reed ze, komende vanaf Schoonloo de kruising op met de bedoeling rechtdoor te rijden, tot haar man aangaf dat ze linksaf moest. Daardoor zou ze de kluts zijn kwijtgeraakt en had ze de auto van de Emmenaar niet zien aankomen.

DROUWEN

Twee, elkaar dwars zittende automobilisten hebben dinsdagmiddag rond 17.00 uur op de N34 bij Drouwen voor een gevaarlijke situatie gezorgd waar ze uiteindelijk beiden zelf het slachtoffer van zijn geworden. Een van hen, een 21 jarige man uit Zwolle is met hevige nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder, een 24 jarige man uit Emmer Compasuum kwam er zonder letsel van af. Beide autos konden niet meer rijden. Volgens een getuige hadden beiden het al aan de stok gekregen bij de verkeerslichten bij Gieten. De 21 jarige man zou daar tot aan het einde van de verdrijvingsvlakken links zijn blijven rijden waarbij hij rechts zou zijn ingehaald door de 24 jarige man. Iets verderop haalde de man uit Emmer Compascuum en Zwollenaar weer in. Daarbij raken beide autos elkaar waardoor ze in de slip raken en uiteindelijk in de linkerberm belanden. Beide automobilisten hebben een proces verbaal gekregen voor hun roekeloze en verkeersgevaarlijke gedrag


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe