Versatel Telecom Industries NV

Zon blijft gratis

Amsterdam, 19 september 2001. Zon Nederland NV, één van de grootste Internet aanbieders van Nederland, maakte vandaag bekend dat Zon per 1 oktober a.s. als een van de eerste Internet Service Providers gebruik gaat maken van een nieuw inbelnummer in de 06760 nummerserie. Zon blijft echter gewoon gratis, dus de gebruiker betaalt niet meer dan de kosten van een lokaal telefoongesprek. Omdat de 06760 nummers niet samengaan met KPN Voordeelnummers, is er een speciaal Zon Inclusief aanbod voor mensen die nog voordeliger willen internetten. Voor 10 uur internet inclusief telefoontikken per maand betaalt men nu slechts 8 Euro (fl. 17,65) per maand in plaats van fl. 25, -. Het Zon Inclusief 20 uur pakket is in prijs verlaagd van fl. 35,- naar 14 Euro (fl. 30,85) per maand.

Mede door het succes van gratis internet providers als Zon is het internetverkeer in de afgelopen jaren explosief gegroeid. Om dit verkeer beter door het KPN-netwerk te routeren heeft KPN de 06760 nummerserie in het leven geroepen. Daarnaast biedt de 06760 nummerserie ISP's de mogelijkheid om eigen inbeltarieven te bepalen. Zon heeft besloten haar klanten geen abonnementsgeld te gaan vragen en zal net als nu het lokale gesprekstarief blijven hanteren.

Door het gebruik van het 06760 nummer wordt de kwaliteit van de gratis dienstverlening van Zon nog verder verbeterd en belt men dus altijd in tegen het lokale KPN gesprekstarief. Meer informatie over het 06760-75030 nummer en de diverse diensten van Zon is te verkrijgen via www.zonnet.nl .

Zon Nederland NV is een zelfstandig opererende onderneming gevestigd te Amsterdam. Versatel Telecom International NV (VRSA), Radio 538 en Free Record Shop zijn de aandeelhouders van Zon.


- EINDE BERICHT -

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)
Achtergrondinformatie (