Korps: Utrecht, plaats: 19-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid 09.35 uur
Aanrijding met letsel

WOUDENBERG- Op de Laan van Blotenburg heeft dinsdag 18 september rond acht uur s morgens een aanrijding plaatsgevonden tussen een motorfiets en een personenauto. De 37-jarige motorrijder uit Renswoude heeft hierbij licht letsel aan zijn been opgelopen.

De aanrijding ontstond toen de motorrijder op het kruispunt Laan van Blotenburg en de Nico Bergsteijnweg inhield om af te slaan. De 27-jarige automobilist die achter hem reed zag niet dat de motorrijder zijn richtingaanwijzer aan had staan. De man haalde de motorrijder in om vervolgens linksaf te slaan de Laan van Blotenburg op. Hierdoor ontstond de aanrijding waarbij de motorrijder gewond raakte aan zijn been.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT Op de Liendertseweg is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 32 processen-verbaal zijn uitgedeeld aan automobilisten en bromfietsers voor het niet dragen van een (auto)gordel, het rijden zonder bromfietsverzekering, het rijden zonder helm en het rijden zonder certificaat. Een opgevoerde bromfiets is in beslag genomen.

LEUSDEN Op verschillende plaatsen in Leusden zijn verkeerscontroles gehouden. Op de Hamersveldseweg, de Zwarteweg, de Heiligenbergerweg en de Middenweg kregen in totaal vierendertig automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, het rijden tegen de rijrichting in en het rijden zonder een geldig rijbewijs.

Straatroof

AMERSFOORT Op de Kamp in Amersfoort is dinsdagavond tien uur een 54-jarige Amersfoortse beroofd van haar schoudertas.

De vrouw liep op het trottoir toen zij plotseling gepasseerd werd door twee fietsers. Een van de twee trok haar tas haar schouder. Het tweetal is ontkomen.

Zinloos geweld

AMERSFOORT In de voetgangerstunnel in de Hellestraat is dinsdagavond rond half zeven een 33-jarige man uit Amersfoort zonder aanleiding in zijn nek geslagen door een tot nu toe onbekende jongen.

De Amersfoorter liep in de voetgangerstunnel toen de jongen, die in het gezelschap was van een aantal andere personen, een gevulde tas voor het slachtoffer gooide. Toen de man niet reageerde viel de jongen hem aan, waarbij het slachtoffer twee klappen kreeg in zijn nek. Een aantal omstanders schoot te hulp en het slachtoffer vluchtte vervolgens een winkel binnen.