Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

INDUSTRIELEIDERS VOL LOF OVER VIGNETTE V6
De introductie van de V6 is met enthousiasme ontvangen door bedrijven als Andersen, BEA, Deloitte Consulting, IBM, Inforte, Meritage, Microsoft en Sun

AMSTERDAM, 19 september 2001- Vignette's nieuwe oplossing voor het beheren, integreren en analyseren van content, de nieuwe V6 Integrated Content Management applicatie, kan worden gecombineerd met producten van de grootste aanbieders van bedrijfshardware en software, zoals BEA Systems, IBM, Microsoft, Sun Microsystems, en consultants zoals Andersen, Deloitte Consulting, IBM Global Services, Inforte Corp. en Meritage Technologies

"De V6 is het resultaat van meer dan zes jaar onderzoek, ontwikkeling en gesprekken met klanten en partners. Het product had niet ontwikkeld kunnen worden zonder te kijken naar de beste en belangrijkste technologieën op de markt, zoals die van BEA, IBM, Microsoft en Sun," vertelt Greg Peters, CEO van Vignette. "Dankzij de open platformondersteuning en de kant-en-klare functionaliteit in het V6 pakket kunnen wij nu, samen met onze partners, bedrijven bij staan in het snel en efficiënt in gebruik nemen van internetapplicaties en portalen, en de moeiteloze integratie met de reeds aanwezige technologische infrastructuur."

Vignette V6 biedt ondersteuning aan alle grote standaardplatformen op de markt, zoals Microsoft's.NET en Java 2 Platform Enterprise Edition (J2EE), en productspecifieke ondersteuning voor BEA WebLogic, IBM WebSphere, Microsoft's Internet Information Server en Tomcat applicatieservers. Verder biedt de V6 ondersteuning voor Sun's Solaris, Windows 2000, IBM's AIX besturingssysteem, IBM DB2, Oracle 8i, Microsoft's SQL Server en Sybase Adaptive database platformen. Bovendien kan de V6 eenvoudig worden geïntegreerd met de belangrijkste zakelijke applicaties, zoals die van SAP, Siebel en PeopleSoft.

Andersen
"Andersen is het met Vignette eens dat bedrijven toegang moeten hebben tot een geïntegreerd content management systeem zodat zij een betere ROI kunnen behalen," legt Joe O'Leary, global managing partner for customer and channel solutions bij Andersen, uit. "Door de samenwerking tussen Vignette en Andersen kan een product als de V6 Content Suite bedrijven voorzien van een interface naar de klant, die makkelijk te gebruiken is, minder geld kost en betrouwbaarder is."

BEA
"Met de introductie van Vignette's V6 Content Suite kunnen onze klanten schaalbare en betrouwbare e-business oplossingen bouwen, gebaseerd op BEA WebLogic, het industriestandaard J2EE e-business platform en Vignette's tweede generatie Java-applicaties en -diensten," vertelt Rauline Ochs, vice president worldwide partner initiatives bij BEA. "De geïntegreerde, op open standaarden gebaseerde benadering van e-business zoals die door Vignette en BEA wordt aangeboden, is precies waar onze klanten behoefte aan hebben om ze te helpen te groeien op het internet, en klantloyaliteit te verhogen."

Deloitte Consulting
"Door de gecombineerde integratie-, analyse- en contentmogelijkheden zal de Vignette V6 Suite eenvoudiger kunnen worden geïmplementeerd," vertelt Jeff Farin, managing director Emerging Business Solutions bij Deloitte Consulting. "Door Vignette's open standaardenbenadering, waaronder tweede generatie Java, kan de V6 Suite namelijk makkelijk worden geïntegreerd met de reeds aanwezige legacy systemen en zijn klanten meteen klaar voor de toekomst."

IBM
"Vignette's keus om met de V6 Suite ook IBM WebSphere en DB2 te ondersteunen is gebaseerd op de groeiende vraag vanuit de markt. De open architectuur en de J2EE ondersteuning zal het klanten nog makkelijker maken te integreren en in de multiplatformwereld te groeien die we in steeds meer bedrijven zien. Het toont de synergie tussen Vignette en IBM." meldt Bob Timpson, algemeen manager Developer Relations bij IBM.

Inforte
"Inforte werkt met Vignette samen om oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven informatie kunnen ontwikkelen, beheren en aanbieden aan hun klanten, via het internet," legt Phil Bligh, bestuursvoorzitter en CEO van Inforte, uit. "Vignette's V6 Suite zal een belangrijk instrument voor onze klanten worden, waarmee we echte, meetbare voordelen kunnen creëren voor bedrijven over de hele wereld."

Meritage Technologies
"We zijn erg onder de indruk van de verbeterde mogelijkheden in de V6 Suite, in het bijzonder van de mogelijkheid te integreren met de reeds aanwezige systemen," vertelt Patrick Dailey, CEO van Meritage. "Als een ervaren partner van Vignette, met integratie van legacy systemen als belangrijkste vakgebied, zijn we vol vertrouwen dat Vignette's leidende positie, in combinatie met hun uitstekende management team, voor blijvende groei van onze Vignette consultancy zal zorgen.

Microsoft
"Door Vignette's aangekondigde V6 Suite zal de ondersteuning voor vooraanstaande Microsoft technologieën als Windows 2000, IIS, SQL Server en Commmerce Server 2000 nog worden versterkt. Met de beschikbaarheid van Vignette's content management technologie voor COM/ASP applicatie ontwikkelaars, kunnen klanten nu hun investering in Microsoft technologie versterken en extra profiteren van de marktleidende e-business technologie van Vignette," vertelt Martin Hooper, directeur van de Enterprise Partner Group van Microsoft.

Sun
"De op Java-technologie gebaseerde V6 content management Suite voor het Sun platform, kan bedrijven helpen de investeringen die reeds zijn gedaan op het gebied van content te beschermen en te optimaliseren," vertelt Greg Rucki, directeur Global Alliance Partners bij Sun Microsystems. "Omdat de meerderheid van Vignette's UNIX installed base op het Sun platform draait, zullen onze gezamenlijke klanten profiteren van de verbeterde prestaties, stabiliteit en schaalbaarheid van de geïntegreerde Vignette-op-Sun oplossing.

Vignette Corp.
Vignette is marktleider van geïntegreerde content management applicaties, die gebruikt worden door succesvolle organisaties over de hele wereld, om online klantenrelaties te onderhouden, met partners te werken en met de werknemers te communiceren. Vignette combineert content management applicaties met applicaties voor integratie en analyse. Hierdoor kunnen bedrijven daar waar nodig gepersonaliseerde informatie leveren, kunnen online systemen met bedrijfssystemen worden geïntegreerd, en er kan real-time analyse gemaakt worden van klantengedrag. Vignette heeft wereldwijd meer dan 1.300 klanten en het hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Nederland is gevestigd in Amsterdam.