Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 19 september 2001

Zaterdag 22 september
VRIJWILLIGE AUTOVRIJE DAG

Milieudefensie en de Landelijke Organisatie Autovrije Zondag (LOAZ) organiseren op zaterdag 22 september voor de derde keer een Autovrije Dag. Deze dag is bedoeld om mensen te laten zien, dat het leven zonder autoverkeer ook heel aangenaam is. Op verzoek van de Geldropse winkeliersvereniging, heeft wethouder mevrouw Marianne van der Sanden met het Platform Duurzaam Geldrop afgesproken om de Autovrije Dag geen dwingend karakter op te leggen.

Het idee van een Autovrije Dag is internationaal. Al jaren worden deze dagen gehouden in onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië. De Europese Autovrije Dag is elk jaar op 22 september en dit jaar valt dit op een zaterdag. Om deze reden, en ook omdat er in september al ieder weekend iets wordt georganiseerd in Geldrop, heeft de winkeliersvereniging wethouder Van der Sanden gevraagd om de Autovrije Dag te koppelen aan vrijwilligheid. Wethouder Marianne van der Sanden heeft met beide partijen afgesproken om in het voorjaar 2002 een autovrije dag te organiseren.

PLATFORM DUURZAAM GELDROP
Het Platform Duurzaam Geldrop zet zich al jaren in om de Autovrije Dag ook in Geldrop tot een succes te maken. Het Platform roept daarom alle autobezitters in onze gemeente op om de auto eens een dagje te laten staan en gebruik te maken van andere vervoersmiddelen. Uit de reacties op de vorige Autovrije Dagen bleek, dat veel mensen het heerlijk vonden om er eens een dagje op uit te trekken zonder de auto. Keer op keer bleek ook dat negatieve gevolgen voor winkeliers en andere ondernemers uitbleven. Misschien redenen voor u om de auto ook eens te laten staan?

MEER INFORMATIE
Om de autovrije dag in Nederland kracht bij te zetten, worden op zaterdag 22 september eveneens een Openbaar Vervoer Promotiedag en de Landelijke Fietsdag georganiseerd.
Meer informatie over de Autovrije Dag kunt u vinden op www.22september.org.