Novem

68 miljoen euro voor reductie van broeikasgassen

Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft in het kader van het CO2-reductieplan opnieuw EUR 68 miljoen (NLG 150 miljoen) beschikbaar gesteld voor investeringen die een bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Bedrijven die voor subsidie in aanmerking willen komen, kunnen tot en met 14 februari 2002 bij het Projectbureau CO2-reductieplan projectvoorstellen indienen. Het CO2-reductieplan is een belangrijke subsidiebron voor mja-partijen.

Tegelijk met het uitschrijven van een nieuwe subsidieronde (tender) is de subsidieregeling van het CO2-reductieplan verruimd. Subsidies zijn niet meer beperkt tot de reductie van koolstofdioxide (CO2), zoals tot nu toe het geval was. Andere gassen die nu in de regeling zijn opgenomen zijn methaangaas (CH4), stikstofdioxide(N20), koolwaterstoffluoriden (HFK's), en perfluorkoolstoffen (PFK's). Deze gassen hebben net als CO2 een sterke invloed op het broeikaseffect, zodat een vermindering van uitstoot hiervan een belangrijke bijdrage aan klimaatverbetering kan leveren.

Meer informatie over alle relevante subsidies voor mja-partijen op de subsidiepagina. Meer informatie over het CO2-reductieplan: www.co2reductie.nl.