Politiebericht Friesland: Friesland 19-09-2001
Politieberichten van 19 september (07.00 - 13.00)

Heerenveen: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding woensdag om 09.00 uur op de Weinmakker is een 25-jarige automobiliste uit Emmeloord gewond geraakt. De vrouw kreeg geen voorrang van een 24-jarige bestuurder uit Drachten van een bestelwagen, die vanaf de Haskeruitgang kwam. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de vrouw beklemd en moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Ze werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd

St. Annaparochie: inbraken auto`s
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in minstens vijf auto`s in St. Aannaparochie. De auto`s stonden geparkeerd aan de Oudebildtdijk (aangifte gedaan door een 29-jarige inwoner en een 43-jarige inwoner), de Schuringaweg (aangifte gedaan door een 27-jarige inwoner) en de Ds Veenstraat (aangifte gedaan door een 56-jarige inwoner en een 39-jarige inwoonster). De verschillende eigenaren missen voornamelijk radio/cd-spelers en hebben aangifte gedaan. Men kwam binnen door het slot te forceren of een raampje in te slaan.

Steggerda: dodelijk ongeval
Woensdag omstreeks 07.40 uur reed de 49-jarige Michel Jan Hendrik van der Stam in zijn auto over de Turfhoekweg te Steggerda. Hier raakte hij de linkerberm, waarna het voertuig enkele tientallen meters verder tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. De mogelijkheid bestaat dat het slachtoffer tijdens het rijden onwel is geworden. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft het ongeval in onderzoek.

Bureau Comunicatie, telefoon 058 - 880 8272