Provincie Flevoland

Provincie vraagt mening publiek over voorstellen streekvervoer

De provincie Flevoland geeft haar inwoners de gelegenheid om mee te denken over de nieuwe dienstregeling voor het streekvervoer van vervoersbedrijf Connexxion. Connexxion heeft bij de provincie voorstellen gedaan voor wijziging van de dienstregeling per 6 januari 2002. De provincie gaat deze voorstellen beoordelen en wil daar ook de mening van het publiek en belangenorganisaties bij betrekken.

De voorstellen van Connexxion voor het streekvervoer in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland, zijn de volgende: Lijn 145 Dronten Elburg Vanwege geringe reizigersaantallen en de introductie van een vervoersalternatief in de vorm van de Regiotaxi Dronten wordt voorgesteld de lijn in zijn geheel op te heffen. Lijn 154 Swifterbant Lelystad Vanwege geringe reizigersaantallen gedurende de avonduren en op zondagen en de introductie van een vervoersalternatief in de vorm van de Regiotaxi Dronten wordt voorgesteld een aantal avondritten en alle zondagritten van deze lijn geheel op te heffen. Lijn 159 Zeewolde Almere Stad Uit oogpunt van duidelijkheid van de dienstregeling wordt voorgesteld de eerste 2 ritten vanuit Zeewolde 6 minuten eerder te laten vertrekken, zodat deze aansluiten op het patroon van de overige ritten. Lijn 156 Almere Hilversum Om gedurende de avonduren en het weekend zowel naar Huizen als naar Hilversum een goede verbinding te bieden wordt voorgesteld om de lijn door te trekken naar Hilversum en de dienstregelingtijden zodanig aan te passen dat bij Blaricum Carpoolplaats een goede aansluiting ontstaat op lijn 134 richting Huizen. Dat betekent wel dat de bus maar eenmaal per twee uur kan rijden, in plaats van eens per uur.

De provincie wil graag weten wat het publiek van deze voorstellen vindt. Reacties kunnen tot uiterlijk 1 oktober 2001 worden gestuurd naar: Gedeputeerde Staten van Flevoland Postbus 55 8200 AB Lelystad onder vermelding van: Dienstregelingplan Connexxion 2002 De provincie laat de reacties meewegen bij het beoordelen van de voorstellen van Connexxion. Deze voorstellen worden uitgewerkt in de nieuwe dienstregeling die in december definitief wordt vastgesteld door het provinciebestuur.

datum 19-09-01 Nummer 2001-092