Gemeente Capelle a/d IJssel

Afsluiting Noorderbreedte

Woensdag 19 september 2001 vanaf 6.00 uur tot en met vrijdag 21 september 2001 om 16.00 uur is de Noorderbreedte ter hoogte van het kruispunt Purmerhoek/Dakotaweg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Het kruispunt wordt aangepast om de voorrangssituatie duidelijker en overzichtelijker te maken. Hiertoe zijn reeds eerder voetpaden en inritconstructies bij de Purmerhoek en bij de Dakotaweg aangelegd. In deze periode worden er verkeersgeleiders aangelegd, wordt een nieuwe asfalttoplaag aangebracht en komen er twee voetgangersoversteekplaatsen aan beide zijden van het kruispunt. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Oosterlengte, het Scheldedal, De Vallei, de Keerkring en de Westerlengte.

Aangepaste route buslijn 30
Gedurende de afsluiting rijdt bus 30 een aangepaste route. De route van bus 30 loopt vanaf De Linie rechtsaf via de Westerlengte, de Zuiderbreedte, de Keerkring, het Scheldedal, De Vallei en de Oosterlengte en vice versa. De bushaltes bij metrostation De Terp, langs de Westerlengte en de Noorderbreedte komen te vervallen. Er worden tijdelijke haltes geplaatst bij de Westerlengte ter hoogte van De Graafschap, bij het Scheldedal en bij de Oosterlengte ter hoogte van de Banda Neira. Indien alles volgens planning verloopt, wordt het kruispunt vrijdagmiddag 21 september 2001 weer opengesteld.