Provincie Noord-Holland

Persbericht, 19 september 2001

Streekplan Noord-Holland-Zuid:
Bustour van provinciebestuur met burgers door het Gooi Op woensdag 3 oktober 2001 organiseert de provincie Noord-Holland speciaal voor de inwoners van het Gooi een bustocht in hun eigen regio. Deze regio maakt straks deel uit van het nieuwe streekplan Noord-Holland-Zuid. In de bustocht staat de relatie tussen het streekplan en de leefomgeving van de inwoners van deze regio centraal. Inwoners van de regio worden van harte uitgenodigd om zich voor de bustocht aan te melden.
Leden van Provinciale Staten en medewerkers van de provincie zullen de rondrit begeleiden. De bus zal stoppen bij diverse locaties in de regio die als knelpunt zouden kunnen worden omschreven Met name aan de volgende onderwerpen zal tijdens de bustour aandacht worden besteed; bereikbaarheid Hilversum, woningbouw Loosdrecht, bedrijventerrein Crailo,
Radio Noord-Holland zal meerijden met de bustour en daarvan verslag doen.

Achtergrond
Gedeputeerde Meijdam van Ruimtelijke Ordening, andere Statenleden en ambtenaren trekken het zuidelijk deel van Noord-Holland in om met burgers de praten over de betekenis van het toekomstige streekplan Noord-Holland-Zuid voor de eigen leefomgeving van deze burgers. Daarvoor worden in de maanden september, oktober en november 2001 in elk van de zeven regio's een brainstormbijeenkomst, een bustour, een burgerhuis en een scholenproject georganiseerd. Deze zeven regio's zijn: Zaanstreek, Zuid- Kennemerland, Waterland, Amstelland en Meerlanden, Het Gooi, De Vechtstreek en de IJmond.

Burgers kunnen zich aanmelden bij de provincie voor de bustour: Telefonisch: 023 514 3174 (Rina Swart)
Per fax:: 023 514 3030
Per e-mail: swartc@noord-holland.nl
Inlichtingen: Rob Schimmel, tel. (023) 514 33 45