Dutch International Wine Festival

Vertel mij wat, Loesje en de Kindertelefoon

Op het galadiner en de hieraan voorafgaande wijnveiling tijdens het Dutch International Wine Festival van vrijdag 5 oktober is massaal ingeschreven door ingezetenen van Den Haag en door leidinggevenden uit de wijnbouwindustrie. Zij reageerden zeer enthousiast op de mogelijkheid een jeugdhulpverlening te ondersteunen dat zeer de moeite waard is.

Kindertelefoon 0800-0432

De opbrengst van de wijnveiling wordt geschonken aan de Nederlandse Kindertelefoon dat hulp, informatie en advies biedt aan jongeren tot achttien jaar. De gastvrouw en -heer van deze bijzondere gebeurtenis zijn de Zuid-Afrikaanse ambassadeur, Hare Excellentie Priscilla Jana en de loco-burgemeester van Den Haag, de heer Wilbert Stolte.

´Het gaat bij wijn niet alleen om eten en drinken en vrolijk zijn´, zegt Karl Lang, de organisator van het Dutch International Wine Festival. ´Het genieten van wijn en de koestering van de wijnbouw is een diepgaande culturele uiting dat appelleert aan het beste in de mens. De organisatie van het wijnfestival is daarom verheugd zich te associeren aan de Kindertelefoon en een beroep te doen op eenieder die ons wijnfestival zal bezoeken om deze preventieve vorm van gerichte hulp aan kinderen te ondersteunen´, zegt Lang.

In totaal 22 landen, vertegenwoordigd door meer dan 60 verschillende organisaties, allen betrokken in het wijn maken en distribueren, zullen hun topwijnen en diensten aanbieden. Het wijnfestival wordt gehouden in de Grote Kerk van Den Haag en wel van 4 t/m 7 oktober aanstaande. Festiviteiten houden proeverijen in, workshops en diverse presentaties waar het wijnminnende publiek naar kan uitkijken.

´Het Dutch International Wine Festival is het eerste van dit allure dat in Nederland wordt gehouden. Maar´, aldus Lang, ´het zal ook absoluut niet de laatste zijn.´