Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-09-2001 Politiebericht Luide knal in luchtruim (HP 16.00 uur) Woensdag 19 september 2001

Limburg-Zuid, misterieuze knal:
Woensdagmorgen 19 september 2001 heeft zich omstreeks 11.00 uur in het luchtruim boven Zuid-Limburg een luid knal voorgedaan. De politie kreeg tientallen verontruste telefoontje van mensen die de luide knal hadden gehoord maar het geluid niet konden thuisbrengen. De telefoontjes kwamen onder andere uit het gebied Sittard, Susteren, Nieuwstadt, Vaals, Gulpen, Heerlen en Brunssum. Zelfs telefoontjes van onze Oosterburen, gelegen naast het hierboven omschreven gebied, werden ontvangen.
De politie heeft niet kunnen vaststellen waar de luide knal vandaan is gekomen. Mogelijk is een vliegtuig door de geluidsbarriere gevlogen, waarbij een luide knal is veroorzaakt.
Het seimologisch instituut heeft de luide knal bevestigd maar kon ook de herkomst niet duidelijk maken. Daar er verder geen meldingen van schade of gewonden zijn ontvangen stelt de politie verder geen onderzoek in.