AEGON VERWACHTE INVLOED CLAIMS OP DE WINST NA BELASTINGEN MINDER DAN USD 30 MILJOEN

De tragische gebeurtenissen in New York, Washington, D.C. en Pennsylvania van vorige week hebben groot menselijk leed en aanzienlijke financiële schade berokkend bij vele mensen en ondernemingen. Onze gedachten gaan uit naar diegenen die ernstig getroffen zijn. Wij hebben de invloed op de AEGON Groep per business unit geïnventariseerd. Met uitzondering van reizen en aan beleggingsverkeer gerelateerde werkzaamheden, zijn onze activiteiten niet direct beïnvloed door de gebeurtenissen van vorige week en wij hebben onze bedrijfsvoering op de gebruikelijke wijze kunnen uitvoeren. In dit verband deelt AEGON het volgende mee.

AEGON is in de Verenigde Staten nauwelijks actief in schadeverzekeringen en schadeherverzekeringen. Op dit gebied zijn dan ook geen schadeclaims te verwachten. De verwachte netto levensverzekeringsclaims zullen lager zijn dan USD 20 miljoen. Omdat AEGON een gering aandeel heeft in collectieve levens-, arbeidsongeschikheids- en ongevallenverzekeringen en slechts een beperkt aandeel in de individuele levenmarkt in de regio New York, zal het aantal claims uit levensverzekeringen niet groot zijn. Het effect op onze levensherverzekeringsactiveiten is beperkt en voor een gering aantal risicovollere levensherverzekeringen zijn catastrofedekkingen afgesloten. Wij verwachten dat de claims uit levensherverzekeringen minder dan USD 30 miljoen zullen bedragen. Geen van onze bank-owned en corporate-owned levensverzekeringscliënten behoorden tot de huurders van het World Trade Center.

Het totale bedrag aan claims van minder dan USD 50 miljoen zal naar verwachting een invloed op de winst na belastingen hebben van minder dan USD 30 miljoen.

Met een totaal eigen vermogen van meer dan EUR 15,6 miljard is de AEGON Groep een financieel sterke, gediversificeerde verzekeringsgroep die zich concentreert op levensverzekeringen en pensioenen en daaraan gerelateerde spaar- en beleggingsproducten.

Disclaimer
De in dit bericht en in de bijlagen gepresenteerde mededelingen voor zover geen historische feiten zijn verwachtingen zoals bedoeld in de Private Securities Litigation Reform Act (USA). Ze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het management ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen en hun mogelijke effect op de onderneming. Er bestaat geen garantie dat toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden die zullen zijn waar het management van uitging. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van die in de vooruitzichten. Deze verwachtingen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, inclusief, echter niet beperkt tot het volgende: (1) veranderingen in algemene economische omstandigheden, inclusief de ontwikkelingen op de financiële markten en van rentestanden; (2) de reactie van consumenten op zowel nieuwe producten als distributiekanalen; (3) veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving of belastingen die de kostenstructuur van of de vraag naar de verzekeringsproducten van de onderneming beïnvloeden; (4) overmacht; (5) terrorisme en oorlogsdaden; (6) sterftecijfers en andere factoren die de winstgevendheid van de verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden; en (7) het niet behalen van verwachte resultaten of efficiencyverbeteringen.

Den Haag, Nederland en Baltimore, Maryland, Verenigde Staten, 19 september 2001. Voor nadere informatie:
AEGON N.V. Group Communications Investor Relations (070) 344 83 44 (070) 344 8305 AEGON USA, Inc. Public Relations Investor Relations
+1 410 576 4576 +1 410 576 4577
Voor achtergrondinformatie verwijzen wij naar onze websites www.aegon.com en www.aegonins.com