Politiebericht Boxtel 19-09-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

NEPWATERLEIDINGCONTROLEUR WEER ACTIEF

In Schijndel is dinsdag een bejaarde vrouw slachtoffer geworden van een man die zich voordeed als een medewerker van het waterleidingbedrijf. De man belde bij de 73-jarige vrouw aan de Jan van Amstelstraat aan met een smoes over subsidie van het waterleidingbedrijf. Zij liet de man binnen, waarop hij de vrouw op het toilet een kraan liet opendraaien. Uit de woonkamer nam de man een bedrag van 75 gulden weg. De man verliet daarop de woning. Zijn er meer mensen slachtoffer geworden van deze man, die waarschijnlijk in februari ook dergelijke praktijken in Sint Michielsgestel heeft uitgevoerd, dan kan men bellen met de politie in Schijndel via 0900-8844.

INBRAAK WONING

In een huis aan de Lieshoutsedijk in Nijnsel is dinsdagmiddag of
-avond ingebroken. Men kwam binnen via een openstaand bovenlicht aan de achterzijde. Uit huis verdween een pc, tv, sieraden en geld.

INBRAAK BEDRIJF

In een juwelierszaak aan de Rechterstraat in Boxtel is dinsdagavond laat ingebroken. Uit een vitrine in de winkel is een grote hoeveelheid zilveren sieraden gestolen. Uit de etalage verdwenen veel trouwringen, uit een andere vitrine zijn gouden sieraden en horloges weggenomen. Men kwam binnen via een raam op de zolderetage. De waarde van de gestolen sieraden is nog onbekend. Politiemensen hebben nog gezocht naar drie verdachte mannen die zich in buurt bevonden ten tijde van de melding, maar dat leverde niets op.

RADARKAST VERNIELD

Afgelopen weekend is een radarkast aan de Eerdsebaan in Wijbosch met purschuim bespoten en in brand gestoken. De kast is zwaar beschadigd.