Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 1 augustus 2001
Vragen volksraadpleging bekend

Op 19 september vindt de volksraadpleging plaats over de gemeentelijke herindeling in het Westland. De inwoners van de zeven Westlandse gemeenten kunnen dan hun mening geven over de voorlopige standpunten die de gemeenteraden in juni van dit jaar hebben ingenomen. Deze week maken de gemeenten bekend welke vragen zij aan hun bewoners gaan stellen.

De gemeenteraad van 's-Gravenzande sprak zich op 19 juni, met twaalf stemmen voor en vier tegen, voorlopig uit voor de vorming van één gemeente Westland.

Mocht deze variant niet haalbaar blijken, dan kiest 's-Gravenzande -in dezelfde stemverhouding - voor de variant waarbij één nieuwe Westlandse gemeente ontstaat door samenvoeging van de zes gemeenten Maasland, Naaldwijk, De Lier, Monster, Wateringen en 's-Gravenzande.

Twee andere varianten kregen geen meerderheid van stemmen. Dat waren de zogenaamde 5-2 variant (Maasland en Schipluiden samen en de overige vijf gemeenten samen) en de vorming van een kustgemeente uit de gemeenten Monster en 's-Gravenzande.

Daarnaast heeft de raad in een unaniem aanvaarde motie uitgesproken dat bij de volksraadpleging in ieder geval ook de mogelijkheid aanwezig moet zijn zich uit te spreken tégen de voorgestelde vormen van herindeling.

Het voorlopige standpunt van de raad van 's-Gravenzande vindt u terug in de vraagstelling bij de volksraadpleging. Die ziet er als volgt uit:

Vraagstelling 's-Gravenzande

Let op: u kunt maar één keuzemogelijkheid aangeven

IK BEN VOOR:

* De samenvoeging van alle zeven Westlandse gemeenten tot één gemeente (de 7-0 variant; voorlopige keuze van de gemeenteraad van 's-Gravenzande)


* De samenvoeging van de zes gemeenten s-Gravenzande, Monster, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Maasland tot één gemeente (de 6-1 variant)


* IK BEN TEGEN

de voorgestelde vormen van gemeentelijke samenvoeging In de komende weken ontvangt u -via deze informatiepagina, maar ook via een speciale huis-aan huiskrant - meer informatie over de volksraadpleging.
Inschrijven voor nieuwbouw koopwoning
Overweegt u de komende jaren een nieuwbouwwoning in 's-Gravenzande te kopen? Dan is het belangrijk te weten dat u ook voor een nieuwbouw koopwoning ingeschreven moet staan bij de gemeente als woningzoekende. De volgorde van toewijzing van nieuwbouwwoningen wordt namelijk bepaald door het aantal punten dat iemand in de periode van inschrijving heeft opgebouwd.

Om u in te schrijven als woningzoekende moet u een formulier invullen. Dit formulier is verkrijgbaar bij kamer 103 in het stadhuis. De inschrijfkosten bedragen 35,-- per jaar.
Restauratieprogramma ter inzage
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 10 juli 2001 het Provinciaal Restauratie-Uitvoeringsprogramma 2001-2006 vastgesteld. Dit programma bevat een opsomming van de rijksmonumenten in Zuid-Holland die naar het oordeel van Gedeputeerde Staten in aanmerking dienen te komen voor restauratiesubsidie van rijkswege.

Het programma ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, kamer 112 in het stadhuis.

Belanghebbenden kunnen tot en met 3 september 2001 hun bezwaren tegen de vaststelling van dit programma schriftelijk aan de provincie kenbaar maken.
I. De heer P. Vijverberg, J. Barendselaan 10 te Poeldijk, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummer 5111, plaatselijk bekend Maasdijk 87. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied", met de bestemming "Woondoeleinden" en "Erf", omdat de aanvraag voor de te bouwen woning met garage op een andere plaats binnen het contour dan nu staat ingetekend op de bestemmingsplankaart.
II. De heer M.S.A. van Wassem, Sweelincklaan 9, heeft gemeld voornemens te zijn een tuinhuisje te plaatsen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5751(ged.), plaatselijk bekend Minstreelhof 16. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Veilingterrein", omdat op gronden met de bestemming "Veilingterrein" het niet is toegestaan een tuinhuisje te plaatsen.
III. De heer E.H. van Heemst, Monsterseweg 129 te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een koffiehoek met keuken en het wijzigen van geveldelen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummers 5098 en 5099, plaatselijk bekend Monsterseweg 129. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied" omdat het bouwplan van de koffiehoek niet aan de bebouwings- en gebruiksvoorschriften van het bestemmingsplan voldoet.
IV. De heer R.P. Wols, Boterbloem 15 te Naaldwijk, heeft een verzoek om vrijstelling ingediend voor het wijzigen van de bestemming op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummer 4589, plaatselijk bekend Tulpstraat 19. Het verzoek is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Heenweg 1974", met de bestemming "Detailhandel", met de subbestemming "Dagwinkels", omdat op gronden met deze bestemming het gebruiken van het pand als woning niet is toegestaan.
Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee de verzoeken in strijd zijn. Voordat het college beslist, liggen de verzoeken vanaf donderdag 2 augustus 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstellingen.
V. De heer C.J. Buitelaar, Onyx 1, heeft een bouwmelding ingediend voor het bouwen van een berging op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 4105, plaatselijk bekend Onyx 1.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Het Oude Land 1985", omdat op gronden met de bestemming "Tuin", met nadere aanwijzing het niet is toegestaan een berging te bouwen.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 17, lid 4, van de voorschriften van het bestemmingsplan "Het Oude Land 1985", bevoegd vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 2 augustus 2001 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Aangemelde bouwplannen
R.M. Kleijn
Twee hobbyruimten
Prins Mauritsstraat 12
Dakkapel achter (gewijzigd)
Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

J.A.C. Valstar
Woning
Groeneweg 179
D. Voois
Woning
Naaldwijkseweg 278A
A. Vrijland
Woning (gewijzigd)
Reiger voorlopig nummer 4
H.J.M. van der Lans
Woning (gewijzigd)
Reiger voorlopig nummer 4
Schuitema Vastgoed
Vergroten/verbouwen supermarkt
Langestraat/Gravenhof
A. van der Meer
Twee dakkapellen
Naaldwijkseweg 356
VOF J.M. van der Meer-Los
Kas
Van Rijckevorsellaan 2
P.A. van Hoeven
Berging
Regulierenstraat 2
Kees de Voogd Autoservice
Overkapping
Edisonstraat 9-11
H.W. van Zeijl
Twee dakkapellen (gewijzigd)
Beukenlaan 49
Firma J. de Zeeuw & Zn
Watersilo
Parallelweg 19
P. Solleveld
Warmteopslagtank en watersilo
Boerenlaan 17
J.K. Smith
Dakuitbouw
Zeestraat 98
M.J. van Leeuwen
Multatulistraat 19

Stichting Tennispark

Clubgebouw
Wattstraat 16
J.H. Diteweg

Twee warmteopslagtanks

De Jonghlaan 11
Gem. s-Gravenzande
Plaatsen speeltoestel en schommel
Plantsoen Albert Klingstraat
Gem. 's-Gravenzande
Bouwen en uitbreiden speelvoorzieningen
Plantsoen Vondellaan (Tollenspark)
Geaccepteerde bouwmeldingen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
A. Boerma
Hobbykasje
Meerkoet 58
A. de Hoog
Verbouwen woning
Minstreelhof 10
Verleende bouwvergunningen
KNO-tech Productbeveiliging

Bedrijfsruimte/kantoor

Bedrijventerrein Teylingen

Gem. 's-Gravenzande

Voetgangersbrug

Florence Nightingalelaan

Gem. 's-Gravenzande

Berging

Van der Kest Wittensstraat 3

E. Moor-van Vliet
Berging

Florence Nightingalelaan 48

P. Voskamp

Woning

Dijckerwaal 20

A. Hakkabi

Serre

Beukenlaan 15

W.G. Litjens

Vergroten woning
Gravin Aleidisstraat 5
Verleende sloopvergunningen
Naam

Bouwwerk
Bouwadres
Bureau Beheer Landbouwgronden
Warenhuis
Heenweg 124
Informatie over aangemelde bouwplannen, aangevraagde bouwvergunningen en sloopvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester enveloppe moet de aanduiding "bezwaarschrift Awb" zijn vermeld. Meldingen
I. Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.19 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij een zogenaamde melding verandering inrichting van H. Weterings B.V. hebben ontvangen voor het in werking hebben van een kunststofverwerkend alsmede landbouwmechanisatie bedrijf op het adres Galgeweg 42.
De verandering betreffende het plaatsen van een gecombineerde opslag- en expeditiehal heeft geen nadelige gevolgen voor het milieu, zodat met een melding kan worden volstaan. De voor het bedrijf geldende milieuvergunning blijft van toepassing. II. Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij meldingen van de volgende glastuinbouwbedrijven hebben ontvangen:

A. van der Marel Staelduinlaan 13 en VAJO B.V. Bagijneland 29

Op bovenvermelde bedrijven is het "Besluit tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer" (AMvB glastuinbouw) van toepassing. Dit houdt in dat voor deze bedrijven géén vergunning als bedoeld in de Wet milieubeheer is vereist, maar dat de algemene regels van genoemd Besluit moeten worden nageleefd.

De meldingen liggen vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken Volgende week (6 tot en met 10 augustus) worden de groene