Gemeente Leiden

Het Centrum Beeldende Kunst Leiden organiseert van 19 september t/m 21 oktober 2001 twee tentoonstellingen:

Beelden van de stad, Leiden door de ogen van kunstenaars In Beelden van de stad laten kunstenaars uit Leiden hun visie op de stad zien. Zij geven daarmee een antwoord op de vraag: Wat is je favoriete plek? Welke locatie vind je boeiend, spannend of inspirerend of is juist een doorn in het oog en dient te worden aangepakt? De deelnemers kunnen daarnaast ook zelf iemand uitnodigen, die een beeldende visie op 'hun plek' geeft. Dit kan een collega-kunstenaar, schrijver, dichter, vormgever of buurtbewoner zijn.

Het resultaat van deze zoektocht is te bekijken op de expositie en bestaat uit twee- en driedimensionaal werk met daarnaast foto's van de gekozen locatie. Beelden van de stad wordt georganiseerd in samenwerking met het Leids Kunstenaarsplatform.

Deelnemers aan Beelden van de stad zijn:
Renata Bauer, Lyda Bekker, Marlies van Boekel, Lidie Bossen, Nicole Carvajal, Hans Dudart, Joke Elzinga, Ludy Feyen, Hanneke Francken, Feng, Piet Franzen, Julius Gartler, Ben Geerts, Annie Goddijn, Loukie Hoos, Tineke Jacobs, Sonja van Kerkhoff, Jan Kleingeld, Hein Kuipers, Lies Lantinga, Marijtje Mulder, Marie Oosterbaan, Resi van der Ploeg, Michel Pootjes, Irène Prinsen, Peter en Sven de Ru, Bettien Scherft, Lucia Steinbach, Sylvia Ten Kley, Ad Teulings, Christiaan van Tol, Joséphine Verbist, Marijke Verhoef, Hubert Verhulst, Willem Vermaase, Annemarie van der Vlist, Guido Winkler, Matilde Zijp en Ans Zuyderhoudt.

Opening
De opening van Beelden van de stad vindt plaats op woensdag 19 september 2001 om 17.00 uur, CBK Leiden, Hooglandse Kerkgracht 19 en zal worden verricht door Fons Verheijen (architect).

Pieter Geraedts
Voor de tuin van het CBK maakte Pieter Geraedts een speciaal voor deze plek ontworpen installatie. In de aangrenzende tuinzaal zijn van Geraedts een aantal objecten uit de periode 1996-2001 te zien. Geraedts (geb. 1940, Warmond) onderzoekt in zijn werk, door middel van industrieel vervaardigde materialen en gebruiksvoorwerpen als plastic afvalemmers, de mogelijkheden om abstracte begrippen als ruimte en leegte zichtbaar te maken.