Provincie Zuid-Holland

11-09-2001

Informatiebijeenkomst doorstromings-maatregelen N217 Oud-Beijerland A29

Op woensdag 19 september 2001 organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van doorstromingsmaatregelen op de N217 tussen Oud-Beijerland en de A29. De belangrijkste maatregelen betreffen de aanleg van een busbaan, 2 turborotondes, een tunnel, parallelwegen langs het genoemde weggedeelte en een aanpassing van de aansluiting N217/A29.

Eind december 2000 is voor bestuurders, ambtenaren, omwonenden, belanghebbenden en weggebruikers een tweetal knelpuntverkennende bijeenkomsten, betreffende de busbaan langs de N217 tussen de A29 en Oud Beijerland (J. v.d. Heijdenstraat) gehouden. In de zogenaamde projectgroep N217 Busbaan Oud-Beijerland zijn alle toen gemaakte commentaren besproken en zijn waar mogelijk oplossingen bedacht voor de geconstateerde knelpunten.
De projectgroep is nu gereed met de verwerking van de oplossingen voor nagenoeg alle geconstateerde knelpunten in het nieuwe ontwerpplan. Dit plan is gemaakt in samenwerking met de gemeenten Oud-Beijerland en Binnenmaas, het waterschap De Groote Waard en ConneXXion.

Informatiebijeenkomst
De provincie wil het ontwerpplan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op woensdag 19 september in het gemeentehuis van Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6) van 15.00 uur tot 17.30 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur medewerkers aanwezig zijn van de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Oud-Beijerland en Binnenmaas, het waterschap De Groote Waard, ConneXXion en het raadgevend ingenieursbureau IBZH om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen van 20 september tot en met 5 oktober ter inzage in de gemeentehuizen van Oud-Beijerland en Binnenmaas. Reactieformulieren kunnen tot 8 oktober 2001bij de provincie Zuid-Holland worden ingeleverd.