Ingezonden persbericht

Persbericht
Nieuwe editie van Dealing with the Dutch

Lezing door auteur Jacob Vossestein in boekhandel Scheltema in Amsterdam 19 september 2001 (19.30-22.00 uur)

Titel Dealing with the Dutch
Auteur Jacob Vossestein
ISBN 90 6832 563 9
Bindwijze paperback, geïllustreerd
Taal Engels
Formaat 20 x 12,5 cm
Omvang 190 pagina's
Prijs Dfl. 25,- / ? 11,34
Uitgever KIT Publishers, augustus 2001

De nieuwe Dealing with the Dutch gaat op dezelfde luchtige toon als de eerste editie in op de specifiek Nederlandse manier van leven en werken. Recente maatschappelijke veranderingen krijgen bijzondere aandacht, zoals het verder onder druk komen staan van de Hollandse gelijkheidsgedachte. Er zijn nieuwe citaten toegevoegd en natuurlijk ontbreken de treffendste citaten uit de eerste editie niet. De nieuwe Dealing with the Dutch is dan ook twee keer zo dik.

Eind 1997 verscheen de eerste editie van de KIT-uitgave Dealing with the Dutch, een praktische leidraad voor buitenlanders die in Nederland werken, of met Nederlanders zaken doen. Dealing with the Dutch stond maandenlang in de top 3 van managementboeken.

Intercultureel trainer en consultant Jacob Vossestein studeerde sociale geografie en antropologie en heeft veel gereisd. Als medewerker van het Koninklijk Instituut voor de Tropen verzorgt hij sinds 1979 trainingen over bepaalde landen voor aanstaande Nederlandse expatriates. Sinds 1988 is hij ook verantwoordelijk voor de KIT-training Understanding the Dutch voor buitenlandse expatriates die in Nederland wonen en werken.

Alle boeken van KIT Publishers zijn verkrijgbaar in de boekhandel of kunnen direct bij KIT Publishers telefonisch of online worden besteld (www.kit.nl/publishers).