Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 21-09-2001 District Heerlen
Heerlen

Politiebericht 12.09

"VERKEERSVEILIGHEIDSNACHTEN" IN HIMMERICH(D) OOK GERICHT OP NEDERLANDSE DISCOBEZOEKERS

Tijdens de twee opeenvolgende avonden en nachten van vrijdag 21 en zaterdag 22 september a.s. worden door de Politie Heinsberg in Himmerich (D) groots opgezette zogenaamde "verkeersveiligheidsnachten" gehouden waaraan wordt deelgenomen door de Politie Limburg-Zuid en 3VO.
Deelname van zowel de Politie als 3VO in Duitsland is het gevolg van het feit dat veel bezoekers van de discotheek uit Nederland afkomstig zijn en zowel de Politie als 3VO van de gelegenheid gebruik maken om direct in contact te treden met een belangrijke doelgroep: De jeugdige weggebruiker. 3VO ondersteunt deze preventie-activiteiten van de Duitse Politie door evenals de Politie van de basiseenheid Brunssum-Onderbanken en het Bureau Verkeersondersteuning van het district Heerlen, met een informatiestand in Himmerich aanwezig te zijn.

Onder het motto van "Eine Nacht fürs Leben" zijn deze activiteiten bedoeld om in het bijzonder met jongeren in contact te komen en op allerlei manieren de discussie aan te gaan over het bevorderen van de verkeersveiligheid. Om allerlei aspecten op het gebied van de verkeersveiligheid de benadrukken, worden er bij de discotheek in Himmerich een groot aantal demonstraties gegeven. Evenals in Nederland zijn ook in Duitsland met name jongeren veelvuldig betrokken bij aanrijdingen, waarbij helaas te vaak dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Deze tweedaagse is een onderdeel van een verkeersveiligheidsproject dat speciaal gericht is op de verbetering van de verkeersveiligheid onder jongeren en onderdeel is van een wetenschappelijk onderzoek. Het mag uniek genoemd worden dat de Duitse Politie middels deze tweedaagse manifestatie de jongeren opzoekt op de plaats waar zij massaal samenkomen, zoals dat het geval is in de discotheek in Himmerich.

Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur wordt er in paviljoen bij de discotheek aan de Himmericherstrasse een persconferentie gegeven.

Noot: Op verzoek kan ondergetekende u een uitgebreid persbericht van de Duitse autoriteiten mailen!!

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)