Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.45 uur
Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 27-jarige Amersfoorter is in de nacht van zaterdag op zondag om kwart over twee aangehouden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Stadsring. Zijn rijgedrag was aanleiding om hem aan een alcoholcontrole te onderwerpen.

Het bleek dat de man teveel gedronken had (0,95 promille). Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden.

In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over drie kwam bij de politie een melding binnen dat er een auto de bocht uit was gereden bij de Noordewierweg Isseltseveld. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de 25-jarige Amersfoortse bestuurder, die naast de auto stond, een speeltuin ingereden was.

Na een blaastest bleek dat de bestuurder alcohol gedronken had (1,4 promille). Er is proces verbaal opgemaakt.

Op de Brouwerstraat zagen agenten zondagmorgen rond tien voor vijf een auto rijden waaruit de rechterportier een autogordel hing. Toen zij hierop de auto een stopteken gaven, werd niet direct gereageerd. Pas na toeteren, lichtseinen en zwaailicht stopte de auto. De bestuurster, een 45-jarige vrouw uit Soest bleek teveel gedronken te hebben.

Zij werd hierop aangehouden. Op het politiebureau bleek dat zij 1,25 promille alcohol in haar bloed had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900 gulden kon zij even later het politiebureau verlaten.

Beroving

AMERSFOORT Een 70-jarige vrouw uit Amersfoort is zaterdagmiddag rond kwart voor twee op de Van Randwijcklaan beroofd van haar boodschappentas op wielen. De vrouw liep over de genoemde straat toen er plotseling van achter haar een onbekend gebleven jongen aan kwam fietsen die de tas met zich mee trok.

Dit werd echter gezien door twee getuigen, waarop een onbekend gebleven getuige de jongen met zijn auto klem reed. Deze liet hierop de tas achter en ging er in onbekende richting vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met lestel

AMERSFOORT Op de Stichtse Rotonde is zaterdagochtend even voor half elf een vrouw (leeftijd onbekend) uit Amsterdam gewond geraakt bij een aanrijding. Zij zat als bijrijder in de auto van een 41-jarige man uit Amsterdam, die reed over de Utrechtseweg in de richting van de rotonde.

Op de rotonde kreeg hij geen voorrang van een van links komende 77-jarige Amersfoortse bestuurder, waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw liep door de aanrijding pijn aan haar borst op en werd overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weg getakeld.

Aanhouding winkeldieven

AMERSFOORT Een 16-jarig meisje uit Amersfoort is zaterdagmiddag tien over drie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij had in een winkel aan de Utrechtsestraat geprobeerd een truitje ter waarde van 230 gulden te stelen. Bij het verlaten van de winkel ging echter het alarm af waarop het meisje werd aangehouden.

Haar ouders zijn in kennis gesteld en zij krijgt een alternatieve straf in de vorm van 20 uur dienstverlening.

In een winkel aan de Varkensmarkt hebben omstanders zaterdagmiddag rond kwart over drie een 35-jarige Amersfoorter aangehouden die goederen ter waarde van 270 gulden gestolen had. Winkelend publiek had dit gezien en hield de man aan.

Hij werd overgedragen aan de politie die juist ter plaatse kwam in verband met de winkeldievegge bij de Utrechtsestraat. De man kreeg een dagvaarding.

Hennepkwekerij ontmanteld
AMERSFOORT Naar aanleiding van een tip is in een woning aan de Van Galenstraat vrijdagochtend rond kwart voor twaalf een hennepkwekerij ontdekt. Twee slaapkamers waren geheel ingericht als kwekerij.

In totaal werden 259 planten en apparatuur in beslag genomen. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt.

De 50-jarige bewoner is aangehouden.