Persbericht
Serie: WK
Ronden: 14/14
Datum: 23 september
Land: Oostenrijk
Plaats: St Veith
Weer: regen, 12°c
Sven Breugelmans pakt twaalfde plaats in WK

St Veith - De laatste GP van het seizoen heeft Sven Breugelmans een plaats in het kampioenschap gekost. In het Oostenrijkse St Veith kwam hij niet aan de finish waardoor hij twaalfde werd in het kampioenschap! Jurgen Wybo kwam helaas alleen op zaterdag in actie, hij kwam niet door de kwalificatie. De zege ging naar Erik Eggens die vanaf de eerste meters aan de leiding reed!

Zaterdag:
Namens het JB MX Racing Team mocht Sven in de eerste kwalificatie wedstrijd aantreden. Op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd in gevecht met de Nieuw-Zeelander Metcalfe. De eerste helft van deze wedstrijd van 20 minuten en twee ronden was bloedstollend. Links en rechts denderde ze over het nieuwe Oostenrijkse circuit, contact werd door beide niet geschuwd. In de slotfase bleek de ervaring van 'De Breugel' toch doorslaggevend waardoor hij afstand wist te nemen van zijn concurrent. In de slotfase wist de YAMAHA rijder zelfs nog een plaatsje goed te maken door de goed gestarte Townley voorbij te steken. "De versnellingsbak hadden we aangepast na de kwalificatie, dit bleek echter niet te werken waardoor ik in het begin moest wennen aan de motor!" sprak Sven duidelijk tevreden met zijn vierde plaats.

Zondag:
Een geweldige start bracht Sven op een vierde plaats in de eerste bocht! In de derde bocht maakte Sven echter een foutje waardoor hij enkele plaatsen verloor! Op een achtste plaats kwam 'De Breugel' dan uit de eerste ronden. De problemen bleven echter aan houden want ook in de volgende ronden verloor hij enkele plaatsen. De twaalfde plaats werd de eerste 15 minuten probleemloos verdedigd maar een val en problemen met de bril door de regen gooide roet in het eten. Net buiten de punten werd de wedstrijd voorgezet. Halverwege de wedstrijd ging het dan voor de laatste keer mis. De Brit MecKenzie reed over een steen die daarna werd gelanceerd en op het oog van Sven terechtkwam! De strijd moest daarna helaas worden gestaakt waardoor de elfde plaats in het kampioenschap verloren ging aan de Italiaan Puzar die vierde werd. "Alles begon goed maar links en rechts kwamen ze me voorbij na een klein foutje! Toen ik mijn ritme gevonden had moest ik mijn bril weggooien. Omdat ik mijn bril miste raakte de steen me erg hard, gelijk aan Namen ging het licht even uit. Ik ben teleurgesteld dat ik niet inde top tien ben geëindigd, maar vooral had ik getekend voor de twaalfde plaats!" weet Sven met een blauw oog te vertellen!

Volgende race:
De vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap is de volgende wedstrijd op de kalender. Op 7 oktober staat deze gepland in Markelo niet ver van Deventer.

Uitslag 125cc Grand Prix of Austria:

1 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 41.51,391
2 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 41.54,325
3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 42.08,694
4 Alex Puzar Italië Husqvarna Euro Sport Center 42.12,202
5 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 42.13,753
- Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team uit na 9 ronden
Eindstand 125cc na 14 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 228
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 182
3 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 171
4 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 162
5 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 161
12 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 70
36 Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team 4
- Remy van Rees Nederland YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo from Sven Breugelmans made by KEMCO is copyright free!


---
KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl