Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Den Haag, 24 september 2001

Ben de grootste shirtsponsor van Nederland
40.000 trainingshesjes voor 2.000 sportverenigingen

Ben is Partner in Sport van NOC*NSF. In het verlengde van de aandacht voor topsport ondersteunt Ben nu ook de Nederlandse teamsporters met een uniek initiatief. Ben biedt ruim 2.000 sportverenigingen een pakket van 20 trainingshesjes aan. Dat is handig. Bijvoorbeeld om een partijtje tegen elkaar te spelen of in de wedstrijd als de tegenstander dezelfde kleur shirts heeft. Leden van teamsportverenigingen kunnen zich vanaf 24 september aanmelden. Als tegenprestatie vraagt Ben een originele teamfoto met de trainingshesjes.

Leden van sportverenigingen kunnen zich via www.ben.nl aanmelden met hun verenigingsnummer. Elk pakket bestaat uit tien blauwe en tien witte hesjes. Er is maximaal één pakket per vereniging beschikbaar. Maar op = op. Ben zal het eerste pakket trainingshesjes op 31 oktober 2001 aan een sportvereniging overhandigen. De drie meest originele foto's worden beloond met een sportmaterialenpakket ter waarde van EUR 1.134,50 (f 2.500,-).

Ben sportief
Ben houdt van competitie. En weet als geen ander wat het is om voortdurend topprestaties te moeten leveren in een sterk concurrerende markt. Dat vereist visie, talent, training en uithoudingsvermogen. Tot en met de Olympische Spelen van 2004 (Athene) is Ben daarom Partner in Sport van NOC*NSF.

Naast NOC*NSF ondersteunt Ben een aantal individuele olympische wintersporters, op weg naar de Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. Tot dit Ben Wintersportteam behoren de schaatsers Erben Wennemars, Mark Tuitert en Andrea Nuyt, skiër Harald de Man, de snowboarders Nicolien en Marieke Sauerbreij en het bobteam Glas. Op dit moment is Ben bovendien hoofdsponsor van Beach Volleybal Nederland en Topzwemmen Amsterdam.

Ben ondersteunt ook niet-olympische sporters. Daarnaast ondersteunt Ben ook diverse breedtesport activiteiten. Ben onderstreept daarmee het belang van de Nederlandse sportverenigingen. De actie Ben trainingshesjes is hier één van.

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van persoonlijke communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% minus 1 aandeel) en Belgacom en TDC (samen 50% plus 1 aandeel). Ben heeft inmiddels ruim 1.070.000 actieve klanten. Ben is de derde aanbieder van Nederland in belminuten en mobiel dataverkeer. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 58 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden.