Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Marco Gielen naar WK halve marathon

(26-09-2001)

De Nederlandse afvaardiging voor de WK halve marathon in Bristol op 7 oktober van dit jaar blijft beperkt tot één atleet; Marco Gielen. De Limburgse atleet werd dit jaar al Nederlands kampioen op de halve marathon en eindigde tijdens de sterk bezette Dam tot Damloop van afgelopen zondag op de dertiende plaats (tweede Nederlander). De beste klassering van Gielen op een WK halve marathon is zijn 38e plaats in Zürich in 1998.

Diverse atleten die in aanmerking komen voor deelname aan de WK halve marathon hebben hoofdcoach Gerard Nijboer laten weten dat zij voor een ander wedstrijdprogramma kiezen of niet voldoende in vorm zijn. Kamiel Maase richt zich op het Europese crosscircuit. Jeroen van Damme, de snelste Nederlander bij de Dam tot Damloop, en Luc Krotwaar zijn in voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Greg van Hest en Marcel Versteeg hebben aangegeven onvoldoende in vorm te zijn om af te reizen naar Bristol.
Bij de vrouwen heeft Nadja Wijenberg al eerder laten weten zich te richten op de Delta Lloyd Amsterdam Marathon waar zij een aanval wil doen op het Nederlands record van Carla Beurskens. De andere kandidate, Wilma van Onna, heeft aangegeven niet klaar te zijn voor dit kampioenschap.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.ukathletics.org