SOTHEBY'S

SOTHEBY'S
Press Release

Tentoonstelling fotografie Frans Lanting
26 en 27 september 2001, Sotheby's Amsterdam

Op 26 en 27 september is bij Sotheby's Amsterdam de fototentoonstelling Animals & Earth te zien, een serie foto's van wilde dieren en exotische plaatsen door de Nederlandse fotograaf Frans Lanting.F rans Lanting (geboren in Rotterdam, 1951) wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste natuurfotografen van onze tijd. Hij werkt al vele jaren voor gerenommeerde tijdschriften als National Geographic en GEO. In 1991 werd hij door de BBC uitgeroepen tot Wildlife Photographer of the Year. Voor zijn bijdrage aan internationale natuurbescherming is Frans Lanting in maart 2001 door Prins Bernhard benoemd tot Ridder in de Orde van de Gouden Ark. Een dozijn boeken, waaronder diverse voor het Wereld Natuur Fonds, en honderden reportages in vrijwel alle grote natuurtijdschriften staan inmiddels op zijn naam. Zijn foto's werden tentoongesteld in musea in Parijs, Milaan, Tokio, New York en Amsterdam. De serie Animals & Earth was eerder te zien in het Yamagata Museum of Art in Japan en in Amsterdam de Oude Kerk ter gelegenheid van de toekenning van de prestigieuze Capi-Lux Alblas Prijs.

Frans Lanting heeft 44 fotopanelen op groot formaat (circa één bij anderhalve meter) beschikbaar gesteld om te veilen ten behoeve van twee door hem zelf uitgekozen natuurbeschermingsprojecten. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting tot Behoud en ter Bescherming van het Przewalskipaard in Mongolië en het Large Herbivore Initiative van het Wereld Natuur Fonds. Het Wereld Natuur Fonds werkt in Mongolië aan de bescherming van twee bedreigde diersoorten: de Saiga-antiloop en de gazelle.

De foto's kunnen nu al bezichtigd worden op internet, op www.wnf.nl/actual/veilinglanting. Particulieren of bedrijven die een bod willen uitbrengen op één of meerdere foto's van Frans Lanting, kunnen dit schriftelijk doen bij Sotheby's tot en met 27 september. De foto's zullen op 28 september 2001 belangeloos door Sotheby's geveild worden. De richtprijzen variëren van Nlg 800 tot Nlg 5.000.

De tentoonstelling is geopend op 26 en 27 september 2001, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.
De toegang is vrij.

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Press / Public Relations
Sotheby's Amsterdam
De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam

* 31 (0)20 550 2205

* 31 (0)20 550 2310
diana.ridderikhoff@sothebys.com