Gemeente Geldrop


Internetpublicatie 21 september 2001
Publicatie Geldrop Actueel, 26 september 2001

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR
MEVROUW M.C.J. GIELE-SCHILDERS

Op donderdag 20 september is mevrouw M.C.J. Giele-Schilders benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de eerste lesavond van het nieuwe cursusjaar van de E.H.B.O.-Geldrop. Burgemeester C. Leijten reikte de versierselen uit.

Mevrouw Giele is sinds 1970 als docente verbonden aan de E.H.B.O.-vereniging Geldrop. Zij is hier tevens 25 jaar actief als secretaris en beheert de ledenadministratie van de vereniging. Door de leden wordt zij omschreven als de motor van de vereniging. Daarnaast is zij de mede-initiator van een werkgroep E.H.B.O. die jaarlijks gedurende vele dagen hulp verleent bij sport- en culturele activiteiten. Als E.H.B.O.-docent geeft zij les aan diverse ARBO-instellingen in het land.

Mevrouw Giele is organisator van de bijscholingsavonden voor E.H.B.O.-instructeurs binnen het rayon Weert van de Nederlandse Organisatie van Docenten in de E.H.B.O. (N.O.D.E.). Sinds 1970 fungeert zij als rayonleider en verzorgt als zodanig ondermeer de ledenadministratie voor het rayon Weert.