- PERSBERICHT -

Brussel, 26 september 2001

Expedia biedt haar online reisdiensten nu ook aan voor Nederland

Nieuwe site biedt Nederlandse reizigers mogelijkheid om online een hotel te reserveren

Expedia, de wereldwijde online travel service, lanceert vandaag officieel haar diensten voor Nederland. Via www.expedia.nl kunnen Nederlandse reizigers online een hotel reserveren. Expedia behoort tot de drie grootste business-to-consumer e-commerce bedrijven ter wereld én is inmiddels actief in acht landen.

De diensten van Expedia bieden reizigers toegang tot Expedia's netwerk van meer dan 45.000 hotels en 2.600 andersoortige accommodaties, inclusief 2.600 hotels waar klanten lage 'Expedia Special Rates' prijzen betalen. De exclusieve partnerships van Expedia stellen Nederlandse reizigers in staat om kamers te boeken in zowel kleine en zelfstandige als grote hotelketens, zoals Sheraton, Golden Tulip en de Ritz.

Eenvoudig en snel een hotel reserveren
"Wij zijn erg blij met de lancering van Expedia in Nederland. Via onze website www.expedia.nl kunnen Nederlandse reizigers eenvoudig en snel online een hotel reserveren," zegt Laurence Fischer, Country Manager van Expedia.nl. "Ook is onze site interessant voor andere partijen, zoals portals en online reisbureaus. Zij kunnen via het partnerprogramma van Expedia een extra inkomstenstroom genereren. Zo werkt Expedia in Nederland al samen met portals (waaronder MSN.nl) en reisbureaus zoals Ruud Beins (www.beins.nl)."

Vandaag lanceert Expedia niet alleen een gelokaliseerde site voor Nederland, maar ook voor Italië. Daarnaast is Expedia recentelijk geïntroduceerd in Frankrijk als joint venture met SNCF (de Franse Spoorwegen). Expedia continueert met deze lanceringen haar groei in Europa.

Over Expedia
Expedia, Inc. (Nasdaq: EXPE), opererend onder de naam Expedia.com, is een onafhankelijke online travel service in de Verenigde Staten van Amerika met gelokaliseerde sites in Canada, Engeland, Duitsland, Italië en Nederland. Met in totaal US$ 802 miljoen aan verkopen per kwartaal is Expedia één van de drie grootste B2C e-commerce ondernemingen ter wereld én één van de weinige winstgevende. Expedia wordt momenteel gezien als de marktleider met één miljoen hotelreserveringen per kwartaal wereldwijd.


Achtergrondinformatie (