Gemeente Weerselo

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling op basis van bestemmingsplanvoorschriften Door Buispostsystemen H. ten Voorde VOF, Hanzestraat 14 te Borne is een aanvraag ingediend voor het bouwen van een woning, op het perceel Bornsestraat 52-52a in Saasveld, in die zin dat er na de bouw sprake zal zijn van twee wooneenheden (inwoon situatie). Het bouwplan kan alleen gerealiseerd worden nadat daarvoor vrijstelling ingevolge artikel 35 van de voorschriften van het plan Buitengebied is verleend. Door deze vrijstelling kan de inhoud van de woning maximaal 700 m3 bedragen.
Burgemeester en Wethouders zijn van plan de gevraagde vrijstelling te verlenen. Het verzoek om vrijstelling en het bouwplan liggen met ingang van 28 september 2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld BWT, bezoekadres: Burg. Scholtenplein 1 in Weerselo. Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bezwaren tegen het verlenen van de vrijstelling indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Bij Burgemeester en Wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning aan de Oostwal 25 in Ootmarsum (V66/2001).
Het bouwplan wijkt af van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Ootmarsum' inzake het overschrijden van de maximale goothoogte van de woning en het overschrijden van de maximale goothoogte van het bijgebouw.
Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen om grond van artikel 6, lid 15 onder d en artikel 22, lid 1 onder c van het bestemmingsplan.
Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 28 september 2001 gedurende veertien dagen ter inzage bij het Taakveld bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp bekend maken.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Het bouwen van een serre bij een woning aan de Alderink 19 in Denekamp;

* Het gedeeltelijk vergroten van een woning aan de Damweg 9 in Tilligte;

* Het maken van een overkapping bij een woonhuis aan de Nordhornsestraat 34 in Denekamp;

* Het vergroten van een vakwerkschuur aan de Jonkershoesweg 10 in Lattrop Breklenkamp;

* Het vergroten van een woning aan de v. Dieststraat 4 in Ootmarsum.
Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 28 september 2001 gedurende vier weken ter inzage bij het Taakveld bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp bekend maken.