Ingezonden persbericht


Dit bericht is ook in PDf formaat te verkrijgen.

Adobe komt met bèta-versie van Acrobat Reader
voor Pocket PC

Nieuw product verbreedt bereik van Adobe PDF en voegt nóg meer waarde toe aan
Acrobat 5.0-software

Amsterdam, 26 september 2001 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE), wereldwijd toonaangevend op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag de publieke bèta-versie geïntroduceerd van Acrobat® Reader® voor Pocket PC. Deze nieuwe software-applicatie bouwt voort op de visie van het bedrijf om visueel rijke content te leveren, overal, altijd en op ieder apparaat. Het product biedt mobiele gebruikers de vrijheid om content te bekijken in Adobe Portable Document Format (PDF) op apparatuur die is gebaseerd op de populaire Pocket PC software van Microsoft Corp. Een bèta-versie van het product kan gratis worden gedownload via

Acrobat Reader voor Pocket PC voegt nóg meer waarde toe aan de bekroonde Adobe® Acrobat 5.0-software en verbreedt het bereik van Adobe PDF naar een grote verscheidenheid aan producten, waaronder de HP Jornada, de Compaq iPAQ en de Casio CASSIOPEIA Pocket PC personal digital assistants (PDA's). Eerder dit jaar al bracht Adobe de kracht van Adobe PDF reeds naar Palm Powered(tm)-apparaten. Dat gebeurde via de release van Acrobat Reader for Palm OS®, een product dat reeds meer dan een miljoen keer is gedownload.

"De Microsoft Pocket PC-software blijft de standaard zetten als mobiel platform voor bedrijfsomgevingen, en Acrobat Reader en Adobe PDF zijn belangrijke technologieën voor de zakelijke communicatie," aldus Andy Haon, Director of Product Planning voor de Mobility Division van Microsoft Corp. "Wij zijn verheugd dat Adobe besloten heeft dit algemeen geaccepteerde format nu ook naar het Pocket PC-platform te brengen, en we zijn ervan overtuigd dat de Pocket PC-gebruikers enthousiast zullen zijn over de extra mogelijkheden die hen dit biedt."

"Hewlett-Packard Company voorziet een wereld waarin mobiliteit de wijze waarop business professionals en consumenten te werk gaan en hun dagelijkse leven inrichten, radicaal gaat veranderen," zegt Kok-Khoon Lim, General Manager van de HP Jornada organisatie. "HP Jornada Pocket PC PDA's helpen gebruikers om deze visie te realiseren. Op vergelijkbare wijze zijn veelgebruikte zakelijke applicaties als Acrobat Reader en formats als Adobe PDF van vitaal belang om deze visie gestalte te geven."

Met Acrobat Reader for Pocket PC kunnen gebruikers lezen, navigeren en zoeken in Adobe PDF documenten, zoals producthandleidingen, naslagwerken en andere grafisch rijke content, in het oorspronkelijke format of aangepast aan de omvang van de kleinere schermen van handhelds. Adobe PDF-bestanden die zijn gecreëerd met behulp van Acrobat 5.0, Adobe InDesign® 2.0 en Adobe PageMaker® 7.0 bieden de beste leeservaring op Pocket PC-apparatuur, omdat ze automatisch worden voorzien van een tag met informatie over de structuur en de indeling van de verschillende pagina's. Hierdoor kan de tekst sneller en betrouwbaarder worden aangepast aan de eisen van handhelds.

Het proces van het overdragen van een Adobe PDF-bestand naar een Pocket PC-apparaat verloopt probleemloos omdat Acrobat Reader for Pocket PC optimaal gebruik maakt van Microsoft ActiveSync, een applicatie die continue, automatische desktop-naar-apparaat synchronisatie mogelijk maakt wanneer er een handheld is aangesloten. De gebruiker hoeft slechts het betreffende Adobe PDF-bestand in de doelmap op de desktop of laptop computer te plaatsen, en het document is direct beschikbaar op het kleinere apparaat.

Prijzen en beschikbaarheid
De publieke bèta-versie van Acrobat Reader for Pocket PC is gratis te downloaden van voor de HP Jornada 520 en 540, Compaq iPAQ H3630, H3635, H3670 en H3135, en de Casio CASSIOPEIA E-125, EM500 en E-115 Pocket PC handhelds. Het product is compatibel met Windows 98, Windows ME, Windows NT® 4.0 en Windows 2000, vereist Microsoft ActiveSync 3.1 of 3.5 (ActiveSync 3.5 wordt niet ondersteund op Windows NT 4.0), en een Pocket PC-apparaat met een minimumgeheugen van 16 MB. Het eindproduct zal in eerste instantie alleen in het Engels verkrijgbaar zijn, en zal naar verwachting aan het einde van het huidige kalenderjaar op de markt verschijnen. Ondersteuning van andere talenversies wordt verwacht voor toekomstige versies. Surf voor meer informatie naar .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

©2001 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Acrobat Reader, InDesign, and PageMaker are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Compaq Registered U.S. Patent and Trademark Office. Casio and CASSIOPEIA are registered trademarks of Casio Computer Co., Ltd. Palm OS is a registered trademark, and Palm is a trademark, of Palm, Inc. or its subsidiaries. All other trademarks are the property of their respective owners.