Politiebericht Venlo 26-09-2001
Mediaberichten 26 seprember (11.30 uur)

Venlo boetes alsnog voldaan

VENLO Na eerst te zijn aangehouden door de parketpolitie heeft een 45-jarige man uit Grashoek dinsdagmiddag uiteindelijk toch bijna zesduizend gulden aan boetes betaald. De man stond gesignaleerd voor een vonnis en drie niet betaalde bekeuringen en is daarop door de parketpolitie tuis aangehouden. Eenmaal in het politiebureau wist hij iemand anders te bewegen de boetes te betalen, zodat de man na een halfuurtje weer in vrijheid kon worden gesteld.

Venlo snelheidscontrole

VENLO Bij een snelheidscontrole op de Postweg heeft de politie dinsdag aan het begin van de avond met behulp van de Laserpatrol 15 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Een dergelijke overtreding levert een bekeuring op van fl. 575,-. Alle bestuurders zijn staande gehouden en kregen hun bekeuring direct uitgereikt.

Venlo mishandeling

VENLO Een 27-jarige vrouw uit Tegelen is dinsdagavond op de grote Kerkstraat mishandeld door twee onbekende mannen en tengevolge daarvan ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw kwam van haar werk en werd aangesproken door de beide mannen die haar vastpakten en sloegen en schopten. Toen de mannen daarmee stopten, ging de vrouw naar de politie om aangifte te doen. Daar werd het raadzaam geacht eerst naar het ziekenhuis te gaan, waar de vrouw ter observatie os opgenomen. Inmiddels is zij uit het ziekenhuis ontslagen en is de politie een onderzoek gestart.

Weert belediging en mishandeling politieman

WEERT De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Weert en een 21-jarige vrouw uit Budel-Dorplein aangehouden op verdenking van belediging en mishandeling van een politieman. Die zag het tweetal op een fiets zonder licht over de St. Maartenslaan rijden en sprak de man daarop aan. De man reed echter gewoon door, waarna hij wat verderop aan de kant werd gezet. Hierop begonnen beide verdachten te schelden en schopte de vrouw de fiets van de politieman om en spuugde de agent even later in zijn gezicht. Zij is aangehouden waarbij haar vriend probeerde haar te ontzetten. Ook hij is daarop aangehouden. In het tumult zag de agent kans zijn collegas te waarschuwen die assistentie kwamen verlenen. In afwachting daarvan hielde de politieman beide verdachten in bedwang. Daarbij beet de vrouw de man in zijn hand. De politieman hield beide verdachten echter in bedwang en kon hen overdragen aan zijn collegas. Tegen beide verdachte is proces-verbaal opgemaakt, waarna zij weer in vrijheid zijn gesteld. De politieman heeft zich vooralsnog niet onder doktersbehandeling hoeven stellen.