Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-09-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 26 september 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Tjuchem: alcomobilist in de sloot
Een 30-jarige automobilist uit Slochteren is dinsdagnacht met zijn auto in de sloot geraakt naast de Laskwerderweg bij Tjuchem. De politie constateerde dat de betreffende man gedronken had. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij ongeveer 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ter Apel: man aangehouden voor poging diefstal auto Een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats is dinsdagnacht aangehouden omdat hij probeerde een legerauto te stelen die te koop stond in de voortuin van een woning aan de Westerstraat in ter Apel. De eigenaar en enkele buurtbewoners hoorden dat de auto gestart werd en gingen naar buiten. Daar troffen ze de 35-jarige man die de kabels die had geprobeerd de auto te straten door de kabels bij het contactslot door te verbinden. Ze hielden de man aan en waarschuwden de politie die hem vervolgens meenam naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Blijham: bromfietser gewond
Een 32-jarige bromfietser uit Bellingwolde raakte dinsdagmiddag gewond, nadat hij op de kruising van de Turfweg met de Kentersweg geen voorrang verleende aan een personenauto, bestuurd door een 62-jarige inwoner van Winschoten. Hij verloor daarbij zijn valhelm en liep hoofdletsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

Stadskanaal: inbraak restaurant
In een restaurant aan de Hoofdstraat in Stadskanaal is maandagnacht ingebroken. Men is binnengekomen door een ruit in te slaan op het balkon aan de achterzijde. Alle vertrekken zijn doorzocht. Vermist wordt onder andere een koffiezetapparaat en stereoapparatuur. De politie stelt een ander onderzoek in.

Loppersum: auto in de sloot
Een 27-jarige inwoner van Startenhuizen raakte dinsdagavond met zijn auto in de sloot van de Zeerijperweg bij Loppersum. Volgens zijn verklaring slipte hij op het losse grind van de weg dat pas was aangebracht. De auto raakte door het ongeval flink beschadigd. De man kwam zelf met de schrik vrij. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Snelheidscontrole Zuidbroek
OP het Westeind in Zuidbroek zijn dinsdagmiddag 121 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 32 te hard. De hoogst genoteerde reed 92 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Eikenlaan werd dinsdagochtend een 44-jarige vrouw uit Groningen aangereden door een 17-jarige bromfietser uit de stad. De vrouw begon met haar fiets plotseling te slingeren toen de bromfietser wilde passeren. Hierbij kwam de vrouw ten val en liep letsel aan haar gezicht op. Het slachtoffer moest voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Groningen: vrouw vernielt schilderij in politiebureau Een 35-jarige vrouw uit de stad Groningen meldde zich gistermiddag op het politiebureau aan de Rademarkt. De vrouw wilde om nog onbekend redenen worden ingesloten. Toen zij werd geweigerd en zou worden uitgezet trok de vrouw een schilderij van een tentoonstelling van de muur en vernielde deze. Het resultaat was dat de vrouw alsnog in een cel werd opgesloten. Na enige uren kon zij na verhoor het bureau weer verlaten.

Groningen: hennepkwekerij
De politie kon dinsdagochtend na klachten uit de buurt een kleine hennepkwekerij oprollen in een schuurtje aan de Onnemaheerd. Toen agenten een bezoek aan de woning brachten troffen ze een volledig afgesloten fietsenschuurtje aan. Na deze te hebben opengebroken werd een hennepplantage met enkele tientallen planten gevonden, voorzien van alle apparatuur. De goederen werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner, een 47-jarige stadjer werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer huiswaarts gestuurd.

Groningen: staand slapen
Agenten troffen dinsdagochtend rond 07.00 uur op de Nieuwe Boteringestraat een 20-jarige stadjer aan. De man stond tegen een geparkeerd staande auto aan terwijl hij in diepe slaap was. Na wakker te zijn geschud liep de man weg, maar botste vervolgens tegen andere voertuigen aan. Hij bleek zodanig onder invloed dat hij uiteindelijk ter ontnuchtering mee mocht naar het bureau.

Groningen: vernieling van deurruitjes
Maandagnacht zagen buurtbewoners dat een 62-jarige inwoner van de stad meerdere deurruitjes van woningen aan het Hoornsediep kapot sloeg. De buurtbewoners belden daarop de politie mede gezien het feit dat in de afgelopen maanden in de omgeving vele vernielingen onder andere aan geparkeerde autos werden gepleegd. Na overleg met de officier van justitie werd de stadjer aangehouden in zijn woning. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)