Gemeente Arnhem

50-plussers maken kennis met hún sport: Sportwijs Plus!
In de maand november kunnen 50-plussers in Arnhem weer kennismaken met hun favoriete sport. Door het deelnemen aan vier kennismakingslessen krijgen de deelnemers een goed inzicht of de gekozen sport goed bevalt. Dit project 'Sportwijs Plus' wordt georganiseerd door de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem in samenwerking met 20 Arnhemse sportverenigingen. Sportwijs Plus heeft als doel om het plezier in bewegen bij ouderen te bevorderen en te helpen bij een gerichte keuze in sportbeoefening.

Kennismaken met een sport Neemt u zich al een tijd voor om weer te gaan sporten, maar komt het er maar niet van of weet u niet welke sport u wilt gaan doen? Dan is dit uw kans! Schrijf uzelf in voor één van de vele kennismakingscursussen. In de maand november kunt u voor slechts 10 gulden tijdens vier lessen kennismaken met de door u gekozen sport!

Keuze uit vele sporten
De sporten waaruit u kunt kiezen zijn zeer divers, zodat er altijd wel wat voor u bijzit. Zo is het mogelijk om een zeer ontspannen activiteit te kiezen, zoals jeu de boules of yoga. Maar u kunt ook meedoen met intensieve bewegingsvormen zoals een cursus aerobics of sportief wandelen. In de nieuwe Sportwijs Plus folder staan alle sportcursussen voor u op een rijtje.

Inschrijven
De nieuwe Sportwijs Plusfolder ligt vanaf deze week voor u klaar bij de dienst CEWES, bibliotheken, wijkcentra, huisartsen, gemeentelijk informatie punt, steunpunten van SWOA of bij één van de deelnemende sportverenigingen. Inschrijven doet u met de antwoordkaart in de folder. Vermeld uw favoriete sport en stuur de kaart vóór vrijdag 19 oktober in. Dan krijgt u vanzelf alle informatie thuis die u nodig heeft om te starten met de sport van uw keuze !

Deelnemende sportverenigingen RSVV Recreatiesportverenging Vredenburg AAC 1899 gymnastiek- en turnvereniging Arnhemse Watervrienden zwemvereniging ACGV gymnastiekvereniging Jiki Shin Kan Aikido Stichting Arnhem A-Bu-Cen Arnhems Budocentrum Budosport Arnhem
ABC Taxus handboogschietvereniging ASV UDI 1896 handbal en gymvereniging Stichting Gezond Bewegen Fitgym CIKO'66 atletiekvereniging Schaakvereniging De Toren Trianon bridgeclub
Schaakvereniging De Sleutelzet N.O.M. tafeltennisvereniging Gymnastiek Vereniging Elden Sportschool Milder zelfverdediging BECA 2000 badmintonvereniging E.A.S Eerste Arnhemse Sjoelvereniging K.O.C. yoga

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Klasberg van de afdeling Sportontwikkeling, dienst CEWES van de gemeente Arnhem, telefoon 026 - 3774930.