Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.25 uur
Aanrijding tussen auto en fiets

NIEUWEGEIN Op maandag 24 september heeft een aanrijding tussen een auto en een fietsster plaatsgevonden.

Rond half vijf in de middag reed een 58-jarige automobiliste uit Nieuwegein een parkeergarage aan de Noordstedeweg uit. Vlak daarvoor verloor een 13-jarige fietsster haar schoen nabij de uitgang van de parkeergarage. Zij stapte af en liep naar achteren om haar schoen op te rapen. Net op dat moment reed de automobiliste rechtsaf de Noordstedeweg op. Zij reed tegen de achterkant van de fiets, waardoor het meisje met de fiets ten val kwam.

De automobiliste schrok hevig, stuurde sterk naar links, maar trapte op het gas in plaats van de rem. De auto schoot over de weg en kwam aan de andere kant van de weg in de berm. De bestuurster wist door weer naar rechts te sturen te voorkomen dat zij de sloot inreed, maar botste vervolgens tegen een boom. De auto kwam daarna half in de berm, half boven de sloot tot stilstand.

De 58-jarige automobiliste is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Zij bleek diverse kneuzingen te hebben opgelopen. De 13-jarige fietsster klaagde over wat last van haar heup, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De auto werd geheel vernield. De fiets raakte licht beschadigd.