Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur
Aanrijding tussen drie auto`s

MAARSSEN Op dinsdag 25 september heeft een aanrijding tussen drie auto`s plaatsgevonden. Twee betrokkenen werden naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond zes uur in de middag reed een 36-jarige vrouw uit Maarssen met haar auto over de Vogelweg, komende uit de richting van de Verbindingsweg. Zij sorteerde links voor teneinde linksaf de Reigerskamp op te rijden. Voor haar reed een 51-jarige automobiliste uit Maarssen. De 51-jarige vrouw moest stoppen en bracht haar auto tot stilstand. Ook de 36-jarige vrouw remde, maar kon haar voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en botste achter op haar voorligger. Die werd daardoor achterop de voor haar stilstaande auto van een 33-jarige vrouw eveneens uit Maarssen geduwd.

De 36-jarige vrouw is met nekklachten per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. De 51-jarige vrouw is eveneens met nekklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Alcoholcontroles

LOENEN AAN DE VECHT / VREELAND In het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` heeft de politie op dinsdagavond 25 september twee alcoholcontroles gehouden.

Van zeven uur tot kwart over acht werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. 105 Bestuurders moesten een blaastest afleggen. Geen van hen bleek (teveel) te hebben gedronken.

Op de Provinciale weg N201 in Vreeland werden tussen half negen en kwart over negen 76 bestuurders gecontroleerd. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Motor botst op auto

VINKEVEEN Op dinsdag 25 september heeft een aanrijding tussen een motor en een auto plaatsgevonden. De motorrijder raakte lichtgewond.

Rond zes uur in de middag reed een 59-jarige automobilist uit Vinkeveen op de Herenweg achteruit een parkeervak uit. Daarbij zag hij niet dat op dat moment een 59-jarige motorrijder uit Vinkeveen over de Herenweg reed, komende uit de richting van het Achterbos. De motorrijder botste op de achterzijde van de auto en kwam ten val.

De motorrijder klaagde over pijn in zijn rechter been en knie en zou zich onder doktersbehandeling stellen. De auto liep schade aan de achterzijde op, de motor was rondom beschadigd.