Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 9.55 uur
Autokraker aangehouden

AMERSFOORT Woensdagochtend heeft de politie een 26-jarige man aangehouden naar aanleiding van een tweetal inbraken in autos aan de Arnhemseweg in Amersfoort.

De politie kreeg om vier uur in de ochtend een melding dat er werd ingebroken in een auto. Terwijl zij nog onderweg waren zagen ze een man fietsen die voldeed aan het signalement. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Het bleek om een 26-jarige man te gaan waarvan de woonplaats onbekend is. De spullen, afkomstig van inbraak, die hij tijdens zijn vlucht had weggegooid werden door de agenten teruggevonden. Op de Arnhemseweg trof de politie twee autos aan met een ingeslagen ruit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zonder kaartje en papieren

AMERSFOORT Dinsdagavond om half negen heeft de politie een man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man kon in de trein geen geldig vervoerbewijs laten zien en kon zich ook niet legitimeren.

Op station Amersfoort-CS heeft de politie de man aangehouden. De man, geboren in Nigeria, verklaarde een week in Nederland te zijn en dat zijn vrienden er vandoor waren met zijn identiteitspapieren. De man is ingesloten en zal woensdag worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor nader onderzoek.

Gesneden fietser komt ten val, dader rijdt door

AMERSFOORT Een 14-jarig meisje uit Amersfoort kwam dinsdagmiddag ten val toen zij door een nog onbekende vrouw op de fiets werd afgesneden. Door de val brak zij twee tanden. De vrouw is doorgereden

Het meisje fietste om kwart voor vijf over de Abraham Blankaartsingel en vervolgens de Nijenrode. Haar 14-jarige vriendin, afkomstig uit Amersfoort, zat achterop. Zij werden gesneden door een blanke vrouw met bruin haar. De betreffende vrouw had een kind achterop en naast haar fietste een ander kind. Beide meisjes van veertien kwamen ten val, waarbij degene aan het stuur twee gebroken tanden, een lichte hersenschudding en een gekneusde pols opliep. Het meisje dat achterop zat kneusde haar pols.

De vrouw die de meisjes had afgesneden bekommerde zich niet over de gevallen meisjes en fietste door. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Getuigen kunnen bellen met de politie in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.

Auto rijdt vanzelf kruising op

AMERSFOORT Dinsdagmiddag ontstond een aanrijding toen een auto, zonder bestuurder, ging rijden. De stuurloze auto botste tegen de auto van een 44-jarige inwoner van Amersfoort die voor het stoplicht aan de Nijverheidsweg noord stond te wachten.

Het slachtoffer stond te wachten voor het rode stoplicht toen met een klap een auto zonder bestuurder tegen de rechterkant van zijn auto tot stilstand kwam. De eigenaar van de stuurloze auto, een 37-jarige vrouw uit Amersfoort, bleek de auto even verderop te hebben geparkeerd zonder hem op de handrem te zetten. Een ambulance kwam ter plaatse en controleerde het slachtoffer. Er was geen reden de man naar het ziekenhuis te brengen.