Ingezonden persbericht

Persbericht

Portal Wanadoo ondergaat metamorfose

Amsterdam, 26 september 2001 - De website van Wanadoo is volledig vernieuwd. De portal www.wanadoo.nl toont de meest recente mogelijkheden op het gebied van modern informatiebeheer op internet. Zo zijn de indeling en lay-out van de portal ingrijpend verbeterd de zoekmogelijkheden (navigatie) sterk uitgebreid. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van de doelgroep om internetdiensten en informatie op een efficiënte manier te organiseren. Opmerkelijk is dat de nieuwe website vrijwel volledig in eigen beheer is ontwikkeld.

"Meer functionaliteit, een logischer opbouw en klantvriendelijkheid waren de belangrijkste uitgangspunten voor de nieuwe website", licht Paul Lempers, Director van de Wanadoo-portal, toe. "Marktonderzoeken onder gebruikers hebben ons geleerd dat er veel behoefte bestaat aan een overzichtelijke, informatieve website waarop door de bezoekers snel en doeltreffend keuzes kunnen worden gemaakt."

De Wanadoo-portal bood al een breed pakket van diensten (chat, forum, logo' s, ringtones, e-mail, webmail, nieuws, beurs, verkeer, televisie en horoscopen) en thematische informatie-channels (Wanadoo, Games, Film & TV, Muziek, Carrière, Geld, Sport, Winkelcentrum, Nachtclub en met ingang van vandaag ook Cars ). "De nieuwe opzet van de website maakt het mogelijk de diensten uit te breiden en de onderwerpen beter uit te diepen. Bovendien kunnen er vrij eenvoudig nieuwe diensten en informatie- channels aan worden toegevoegd", aldus Lempers. "Ook is in de vernieuwde portal meer ruimte gecreëerd voor commerciële boodschappen zonder dat dit als storend wordt ervaren door de gebruiker. En ondanks het gebruik van meer illustraties is de download-tijd van de pagina bijna gehalveerd, zodat de Wanadoo-portal ook aanzienlijk sneller is geworden."

Lempers benadrukt dat de ontwikkeling van de website in eigen beheer heel belangrijk is voor de toekomst van Wanadoo. "Onze studiotechnici kennen het eigen Content Publishing Management System (CPMS) als hun broekzak, zodat we ook toekomstige ontwikkelingen - bijvoorbeeld breedband en het commerciële aanbod van geavanceerde muziekfiles - optimaal kunnen verwerken. Bovendien kunnen we met het nieuwe systeem flexibel tegemoetkomen aan de wensen van onze huidige en toekomstige partners. En bovendien kost het onze programmeurs, webdesigners en internetredacteuren minder tijd om hun informatie in de website onder te brengen. Dat belooft in de nabije toekomst nog meer actualiteit en veelzijdigheid."

###

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet B.V. (www.euronet.nl) is een volledige dochteronderneming van Wanadoo S.A. Wanadoo S.A. is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt EuroNet Internet B.V. internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt.
Wanadoo biedt een volledig pakket van internettoegang aan consumenten, waartoe inbelabonnementen, variërend van Free tot flat-fee, en breedbandinternet (ADSL en Cable) behoren. Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal staat in Nederland op de negende plaats van meestbezochte websites.
EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal telt Wanadoo S.A. ruim vijf miljoen actieve abonnees.