Tech Data

Woensdag 26 september 2001

Tech Data meldt recordcijfers over tweede kwartaal Netto-winststijging van 39%; omzet-stijging van 24%

Woensdag 6 september 2001,
CLEARWATER, FLA. - Tech Data Corporation, een toonaangevend bedrijf op het gebied van IT-producten en logistiek management, maakte vandaag bekend dat over het tweede kwartaal van 2000 (dat eindigde op 31 juli) een recordomzet en winst zijn behaald. De nettowinst over het tweede kwartaal nam met 38,6% toe tot USD 40,8 miljoen vergeleken met USD 29,4 over dezelfde periode van het jaar daarvoor. De omzet in het tweede kwartaal nam met 24,2% toe van USD 4,0 miljard tot USD 5,0 miljard vergeleken met hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor.

De netto halfjaarwinst over de periode die eindigde op 31 juli 2000 bedroeg USD 78,0 miljoen, een toename van 35,8% ten opzichte van dezelfde periode van het jaar daarvoor. De halfjaaromzet van de periode die eindigde op 31 juli 2000, nam ten opzichte van het jaar daarvoor toe met 25,6% van USD 7,9 miljard tot USD 9,9 miljard.

"We hebben uitstekende inkomsten- en winstcijfers gerealiseerd in het tweede kwartaal. Deze cijfers zijn een duidelijke indicatie van het feit dat de marktpositie in de 26-jarige geschiedenis van Tech Data nog nooit zo sterk is geweest", aldus Steven A. Raymund, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Tech Data. "Door ons constant te richten op onze kernactiviteiten en een optimale klantenservice bewijst Tech Data dat zij op dit moment van alle technologische topbedrijven de beste partner op het gebied van logistiek is." In de Verenigde Staten steeg de omzet over het tweede kwartaal met 43% en in Europa met 16% (op basis van de plaatselijke valuta). De omzet in overige landen steeg 23%. De omzet van systemen over dit kwartaal steeg met 37% en die van randapparatuur en netwerken met respectievelijk 27% en 26%. De verkoop van software daalde het tweede kwartaal met 8%. Software maakte ongeveer 11% van de totale omzet uit. Randapparatuur vormde ongeveer 44% van de totale omzet, systemen 29% en netwerken 16%. De e-commerce omzet steeg tot USD 4,9 miljard op jaar-basis, wat een stijging van bijna 100 % ten opzichte van het tweede kwartaal van het jaar daarvoor betekent.

Bepaalde cijfers die in dit persbericht worden genoemd zijn voorlopige prognoses en dat betekent dat er een bepaalde mate van onzekerheid aan verbonden is. Door een aantal factoren zouden er substantiële verschillen in de definitieve cijfers kunnen optreden, bijvoorbeeld door de omstandigheden en groeimogelijkheden op de PC-markt en de algemene economische ontwikkelingen. Met betrekking tot de concurrentie is er ook een aantal onzekere factoren, zoals gecomprimeerde bruto winstmarges, inventarisrisico's als gevolg van verschuivingen in de markt, productbeschik-baarheid, wijzigingen in de productmix, stakingen, schommelingen in de wisselkoersen, inkomstenbelasting en de risicofactoren die regelmatig worden vermeld in de bedrijfspublicaties die worden bewaard door de Securities and Exchange Commission

About Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), founded in 1974, is a leading global provider of IT products, logistics management and other value-added services. The Fortune 500 company and its subsidiaries serve more than 100,000 technology resellers in the United States, Canada, the Caribbean, Latin America, Europe and the Middle East. Tech Datas extensive service offering includes pre- and post-sale training and technical support, financing options, configuration and assembly services as well as a full range of award-winning electronic commerce solutions. The company generated sales of $17 billion for its most recent fiscal year, which ended January 31, 2000. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tech Data Nederland bv
John Verhoek
Tel: +31 (0)346-585000
Fax: +31 (0)346-585364
e-mail: jverhoek@techdata.nl