Gemeente Lisse

DIVERSEN

Art. 3:42 Algemene wet bestuursrecht
Vaststelling uitgaven en ontvangsten openbare basisschool, periode 1 januari 1996 tot en met 31 december 2000
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 september 2001 de uitgaven en ontvangsten van de openbare basisschool over de periode 1 januari 1996 tot en met 31 december 2000 vastgesteld. In genoemde periode is geen sprake van overschrijding op de kosten voor de openbare school.

Vaststelling prioriteitenlijst 2002-2007 voor rijkssubsidie restauratie beschermde monumenten

In zijn vergadering van 19 september 2001 heeft de gemeenteraad besloten om een prioriteitenlijst van te restaureren beschermde monumenten vast te stellen, voor de periode 2002-2007. Deze lijst wordt vervolgens verwerkt in het door Gedeputeerde Staten vast te stellen Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma.

Verordeningen
Art. 139 Gemeentewet
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 september 2001 de verordening cliëntenparticipatie gehandicaptenbeleid vastgesteld.

De Wet voorzieningen gehandicapten schrijft voor dat de gemeente een verordening vaststelt gericht op de realisatie en vormgeving van deelname (inspraak) van cliënten bij de uitvoering van deze wet. In Lisse wordt met de vaststelling van genoemde verordening aan deze eis voldaan.

belastingverordeningen
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 september 2001 de 13e wijziging van de Legesverordening 1998 vastgesteld.

De wijziging van (de tarieventabel van) de verordening is nodig in verband met een nieuwe vaststelling door het rijk per 1 oktober 2001- van de tarieven voor reisdocumenten en de omzetting door het rijk van de thans bestaande invalidenparkeerkaart in een gehandicaptenparkeerkaart.

De (gewijzigde) verordeningen treden in werking op de achtste dag na de datum van dit blad. Overeenkomstig het bepaalde in artikel 140 van de Gemeentewet liggen de (gewijzigde) verordeningen voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Financieel Beleid en Belastingen. Iedereen kan op verzoek en tegen betaling van leges een afschrift krijgen van de gewijzigde belastingverordening.