Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2001 Politieberichte district Maastricht (HP 13.40 uur) Woensdag 26 september 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 47 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 25 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist werd dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur gecontroleerd op de Meerssenerweg te Maastricht, nadat hij een snelheidovertreding pleegde die geconstateerd werd door de radarauto. Bij het eerste contact bleek de automobilist naar alcohol te ruiken hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een promillage uit van
1.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht huiswaarts. Zijn auto moest blijven staan.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Meerssenerweg te Maastricht heeft dinsdagmiddag 25 september 2001 tussen 13.10 en 14.50 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 727 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 80 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Een motorrijder presteerde het om met een snelheid van 94 km per uur de radarauto te passeren. De hoogste snelheid van een personenauto was 83 km per uur. Zestien bestuurders werden ter plaatse staande gehouden. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd. Een van de snelheidsovertreders bleek onder invloed zijn auto bestuurd te hebben. (zie eerder persbericht)

Cadier en Keer, gewond bij verkeersongeval:
Een 17 jarige bromfietser woonachtig in Cadier en Keer is dinsdagmiddag 25 september 2001 op de Rijksweg te Cadier en Keer gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto. De bromfietser reed omstreeks 16.40 uur over het verplichte fietspad van de Rijksweg in de richting van Maastricht. Op het fietspad werd hij aangereden door een 45 jarige bestuurder van een bestelauto die het fietspad opreed vanuit een in- uitrit. Door de klap van de aanrijding kwam de bromfietser ten val waarbij hij gewond raakte aan een been. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar een gebroken voet en een gebroken middenvoetsbeentje werd vastgesteld. De politie maakt tegen de bestuurder van de bestelbus, afkomstig uit Maasmechelen, proces-verbaal op.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 38 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 26 september 201 door de politie op heterdaad aangehouden bij het plegen van een inbraak in een bedrijf gevestigd aan de Kastanjelaan te Maastricht. Een getuige zag vanmorgen omstreeks 06.00 uur dat een man met een paal tegen een ruit van een babyspeciaalzaak aan de Kastanjelaan stond te slaan. De getuige waarschuwde de politie met zijn mobile telefoon. De politie ging onmiddellijk ter plaatse waarbij zij de door de getuige bedoelde man nog aantroffen. De handen van de man staken door een vernielde ruit het bedrijf binnen. Naast de man stond tegen de gevel van het bedrijf een houten paal waarmee mogelijk de ruit vernield was. De man droeg handschoenen en zijn kleding zat onder de glassplinters. In zijn kleding werden meerder schroevendraaiers aangetroffen. Hij werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De vernielde ruit moest door de brandweer worden gedicht. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, aangetroffen in opengebroken auto:
Een 19 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 26 september 2001 door de politie aangehouden nadat hij werd aangetroffen in een auto die opengebroken was.
De bemanning van een surveillance-auto zag vanmorgen omstreeks 02.35 uur een personenauto, een 2-CV, geparkeerd staan op de Oeverwal te Maastricht. In de auto zat een onbekende man achter het stuur. Bij het zien van de politieauto schrok de man zienderogen en sprong in de auto omhoog, waardoor het linnen dak van de auto omhoog klapte. De man klom snel via het geopende dak uit de auto en sprong via de motorkap op straat om weg te lopen. Hij werd echter in zijn kraag gegrepen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich uit alle macht. Na geboeid te zijn werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek sterk onder invloed van alcohol te zijn.
De auto waarin de man werd aangetroffen bleek opengebroken te zijn en het contactslot bleek eveneens geforceerd te zijn, mogelijk om de auto te starten. De aangehouden man ontkent de auto opengebroken te hebben of de auto te hebben willen stelen. Door overmatig gebruik van alcohol kon hij zich niet meer herinneren wat hij in de auto gedaan had. De politie maakt tegen de 19 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal op.